Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 22 Februari 2017  
 

De keukenrecepten van een epicurist



Chocoladetaart met appelsien
30 11 2008 - 14:17 - dessert - chocolade

Chocolade en sinaasappelen is zo'n geslaagde combinatie dat 't ondertussen een klassieker is geworden, denk maar aan de "orangetten".


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladetaart met appelsien
| Appelsienen |Chocolade |Dessert |Feestgerecht |Nagerechten |Patisserie - banketbakkerij |Pure chocolade |Sinaasappelen |Taarten |Zwarte chocolade |
Witloofsoep met grijze garnalen
02 11 2008 - 10:31 - soep - witloof

Een recept gebaseerd op de klassieke ajuinensoep maar dan met grijze garnalen en witloof.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloofsoep met grijze garnalen
| Belgische keuken (BelgiŽ) |Bouillon |Grijze garnalen |Kazen - kaas |Soepen |Voorgerechten |Witloof |
Pasta met citroen
30 10 2008 - 12:55 - pasta - citroen

Zo eenvoudig : pasta met citroen. Zou je kunnen serveren bij vis?


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pasta met citroen
| Citroenen |Hoofdgerechten |ItaliŽ (italiaanse keuken) |Parmezaanse kaas |Pasta |Penne |Room |
Boleet-roomsoep
20 10 2008 - 14:48 - soep-paddestoelen

De boleet kan in veel, zeer veel recepten verwerkt worden: soep, hapjes, saus,... en wie weet binnenkort in een nagerecht?!

Kortom een ingediënt dat niet mag ontbreken in uw herfst-winter-noch feestmaaltijden.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Boleet-roomsoep
| Bouillon |Paddestoelen |Room |Soepen |Spek |Voorgerechten |
Biefstuk met pepersaus en frietjes
15 10 2008 - 20:51 - hoofdschotel - biefstuk
Een van de of misschien wel De lievelingschotel van de Belgen ! Biefstuk, goudgele, krokante frieten en een romige pepersaus. hoe wil je daar aan weerstaan.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Biefstuk met pepersaus en frietjes
| Aardappelen - bintje |Belgische keuken (BelgiŽ) |Biefstuk - steak |Frieten |Hoofdgerechten |Peper |Rundvlees |Traditionneel recept |
Bourgondische wijngaardslakken
12 10 2008 - 09:13 - voorgerecht - wijngaardslakken
Een heerlijke jeugdherinnering, wat een plezier om stukjes brood te soppen in de gesmolten lookboter.
[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bourgondische wijngaardslakken
| Escargots |Frankrijk |Hapjes |Knoflook |Peterselie |Voorgerechten |Wijngaardslakken |
Chocoladetaart
11 10 2008 - 09:10 - Gebak - chocolade
Een nagerecht om te watertanden. Waarschijnlijk toch één van de lekkerste en meest geslaagde afsluiters van een maaltijd.
[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladetaart
| Chocolade |Dessert |Gebak |Nagerechten |Pure chocolade |Taarten |
Gestoofd witloof
09 10 2008 - 22:32 - bijschotel - witloof

Een bijschotel die je gerust bij de beste gerechten van wild of gevogelte kan serveren.


[22] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gestoofd witloof
| Belgische keuken (BelgiŽ) |Bijgerechten |Witloof |
Hapje van krab, avocado en pompelmoes
22 09 2008 - 22:32 - voorgerecht - krab
Fris, smakelijk en gemakkelijk te bereiden.
[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Hapje van krab, avocado en pompelmoes
| Aperitief |Avocado |Hapjes |Krabben |Pompelmoes |Schaaldieren |Voorgerechten |Zeevruchten |
Gelei van kweeperen
12 09 2008 - 08:43 - konfituur - kweeperen
Het bijzondere aan kweeperen is dat ze pas eetbaar worden na 't koken ervan. Gestoofd in boter wordt ze vaak geserveerd met gevogelte, varkensvlees of zelfs ganzenlever.
[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gelei van kweeperen
| Confituren |Gelei |Jam |Kweeperen |
Mojito
10 09 2008 - 08:43 - cocktail - rum
De nationale cocktail van Cuba. Om de nachtlang te dansen op hun opzwepende muziek. Dit recept is gebaseerd op de mojito's die we in Havana, hoofdstad van Cuba in de vele bars hebben gedegusteerd.
[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mojito
| Alcohol |Aperitief |Cocktails |Dranken |Munt |Rum |
Américain préparé
07 09 2008 - 08:43 - hoofdschotel - biefstuk

Ziehier het recept voor gehakte biefstuk. Je kan het dan wel niet afleiden uit de naam maar eigenlijk is dit steak tartaar op z'n Brussels.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Américain préparé
| Belgische keuken (BelgiŽ) |Biefstuk - steak |Bieslook |Gehakt vlees |Hoofdgerechten |Kappers |Mosterd |Peterselie |Platte peterselie |Rundvlees |Sjalotten |Worcester saus |
Mosselen natuur
30 08 2008 - 13:15 - zeevruchten-mosselen

Mijn vookeur als het op mosselen aankomt. Het eenvoudige recept laat je ten volle van de natuurlijke smaak van mosselen genieten.


[28] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mosselen natuur
| Ajuinen |Belgische keuken (BelgiŽ) |Hoofdgerechten |Mosselen |Schaaldieren |Selder |Voorgerechten |Zeevruchten |
Scampis met lookboter en boursin
26 07 2008 - 11:47 - voorgerecht - reuzengarnalen
Een zeer eenvoudig recept om duimen en vingers bij af te likken. Voorzie veel saus en brood om te deppen.
[30] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Scampis met lookboter en boursin
| Boursin (kaas) |Look |Lookboter |reuzengarnalen |Scampis |Schaaldieren |Voorgerechten |Wijn |
Gazpacho van Sevilla
23 07 2008 - 22:05 - soep - tomaten
Een variant op de Spaans klassieker die eigenlijk meer een groentensap dan een koude soep is.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gazpacho van Sevilla
| Komkommers |Koude soepen |Paprika's |Soepen |Spanje |Tomaten, tomaat |Voorgerechten |
Tartaar van 2 zalmen
21 04 2008 - 23:27 - voorgerecht - zalm
Dit voorgerecht laat je echt ten volle genieten van de smaak van zalm. Fris, licht en geraffineerd. Een voorgerecht dat je op voorhand kan bereiden en dus zeer geschikt is voor de feestdagen.
[14] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tartaar van 2 zalmen
| Dille |Feestgerecht |Gerookte vissen |Gerookte zalm |Tartaar |Verse kruiden |Vissen |Voorgerechten |Zalm |
Tajine van kip, olijven en gekonfijte citroen
18 04 2008 - 10:52 - hoofdgerecht - kip
Breng de heerlijke geuren van de oosterse keuken bij u binnen.
[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tajine van kip, olijven en gekonfijte citroen
| Citroenen |Gevogelte |Hoofdgerechten |Kippen |Olijven |Tajines - tagines |
"Zeven uur in de oven"- lamsbout
11 04 2008 - 11:45 - hoofschotel - lam
De lange bereidingstijd brengen niet alleen het beste naar boven in een lamsbout, het geeft de kok ruimschoots de tijd om de andere schotels van een uitgebreide maaltijd voor te bereiden !! eentje om te onthouden voor de feestdagen dus..
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten "Zeven uur in de oven"- lamsbout
| Hoofdgerechten |Lamsbout |lamsvlees |Look |Schapenvlees |Vleesgerechten |Witte wijn |
Panna cotta met een coulis van frambozen
08 04 2008 - 21:33 - nagerecht - room
Een dessert die in de top 10 van de Italiaanse nagerechten behoort. Probeer vooral echte vanille in plaats van een aroma te gebruiken. Je zal er een unieke herinnering aan overhouden.
[16] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Panna cotta met een coulis van frambozen
| Dessert |Frambozen |Nagerechten |Rode vruchten |Room |Vanille |
Sint-Jakobsschelp met Ganda ham op een bedje van prei en een parmezaans koekje
03 04 2008 - 17:56 - hapje - St Jakobsvrucht
Dit gerecht ziet er niet alleen goed uit. Jakobsvrucht, ganda ham en parmezaanse kaas: onvoorstelbaar hoe goed deze ingrediënten samengaan.
[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint-Jakobsschelp met Ganda ham op een bedje van prei en een parmezaans koekje
| Aperitief |Ganda ham |Ham |Hapjes |Parmezaanse kaas |Prei |Schelpdieren |Sint-jakobsschelpen |Voorgerechten |Zeevruchten |
 





 



Zuivelhandel-room-melk
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page