Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Vrijdag 23 juni 2017  
Onthaal > Ingrediënten > Recepten met zeevruchten
 

Recepten met zeevruchten

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Mosselen natuur
30 08 2008 - 13:15 - zeevruchten-mosselen

Mijn vookeur als het op mosselen aankomt. Het eenvoudige recept laat je ten volle van de natuurlijke smaak van mosselen genieten.


[28] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mosselen natuur

Tomaten gevuld met garnalen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - grijze garnalen

Van Oostende tot Spa, van Luik tot Brussel, overal staat er "tomate-crevettes" op het menu. Een even grote Belgische klassieker als frieten. En dan nog een heel gemakkelijk recept : tomaten gevuld met garnalen !


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tomaten gevuld met garnalen

Tong, kabeljauw en zeevruchten in de oven
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - vis

Een recept dat ik graag bij feestmaaltijden voorzet. Je gooit alle ingredienten in een schotel en die zet je in de oven, gemakkelijk toch?!


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tong, kabeljauw en zeevruchten in de oven

Sint-Jakobsschelp met Ganda ham op een bedje van prei en een parmezaans koekje
03 04 2008 - 17:56 - hapje - St Jakobsvrucht
Dit gerecht ziet er niet alleen goed uit. Jakobsvrucht, ganda ham en parmezaanse kaas: onvoorstelbaar hoe goed deze ingrediënten samengaan.
[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint-Jakobsschelp met Ganda ham op een bedje van prei en een parmezaans koekje

Hapje van krab, avocado en pompelmoes
22 09 2008 - 22:32 - voorgerecht - krab
Fris, smakelijk en gemakkelijk te bereiden.
[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Hapje van krab, avocado en pompelmoes

Bretoense kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-kreeft

Er zijn er die twijfelen aan de Bretoense origine van deze kreeft : maar het recept en de ingediënten worden wel degelijk in Bretagne gebruikt ...!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense kreeft

Exotische salade van garnalen en avocado
01 01 2003 - 00:05 - salade - avocado
Een zalige mengeling van exotische smaken, ideaal voor zeer warme dagen.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Exotische salade van garnalen en avocado

Garnaalkroketten
01 01 2003 - 00:05 - voorgerechten - garnalen

Garnaalkroketten zijn niet weg te denken uit de Belgische gastronomie. Belangrijk is dat je de bereiding 1 dag op voorhand begin en vergeet de gefrituurde peterselie niet.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Garnaalkroketten

Puree met grijze garnalen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen

Maak een eenvoudige puree en voeg er wat groentjes maar vooral grijze garnalen aan toe en je hebt een grandiose schotel. Ik ben een absolute fan van grijze garnalen.


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Puree met grijze garnalen

Mosselen met bier
01 01 2003 - 00:05 - hoofdshotel - mosselen
Ik verkies nog altijd mosselen natuur maar een bereiding met bier is ook echt wel geslaagd. Vandaar dus een mosselrecept met bier uit Hoegaarden.
[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mosselen met bier

Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Nog een niet te versmaden variant op de Sint Jakobsvrucht - foie gras alliantie.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen

Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen

Een geraffineerd voorgerecht waarin eieren, prei en grijze garnalen ,het kaviaar uit de Noordzee wat mij betreft, samen worden gebracht. Overgoten met een saus die alle smaken perfect aan elkaar verbindt.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei

Gambas met vanille
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -gambas

Snel klaar en heel eenvoudig maar ook subliem en geraffineerd. Je hebt maar weinig ingrediënten en slechts enkele minuten tijd nodig : ideaal als je moet improviseren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gambas met vanille

Garnalensoep met curry
01 01 2003 - 00:05 - soep-garnalen

een zeer geconcentreerde smaak van grijze garnalen, mijn absolute favoriet.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Garnalensoep met curry

Langoustines op z'n Amerikaans
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustine

Dit voorgerecht zal alleen maar de eetlust van uw gasten aanwakkeren. Kies bij vookeur voor dikke langoustines.

Une entrée de fête qui vous mettra en appétit avant les plats classiques qui ne manqueront pas de déferler sur votre table pendant les fêtes. Choisissez de préférences de grosses langoustines pour réaliser cette recette.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustines op z'n Amerikaans

Gegrilde oesters met eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - oesters

Een origineel idee om je oesters te presenteren. Bovendien is 't snel, gemakkellijk maar vooral heerlijk.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegrilde oesters met eendenlever

Brochette van Sint Jakobsschelp met rozemarijn en citroen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht  - jakobsschelp

Vergis u niet, dit is geen recept voor de barbecue !

Een eenvoudig en origineel idee : je gebruikt de rozemarijn als spies waarop je de Sint Jakobsvruchten rijgt.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Brochette van Sint Jakobsschelp met rozemarijn en citroen

Gegratineerde eieren met grijze garnalen en witbier
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen
Een recept die de getuige op het huwelijk van Mademoiselle Beulemans, pareltje van het Brussels theater ons meegeeft. Een zeer geslaagd huwelijk tussen bier, grijze garnalen en eitjes.
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegratineerde eieren met grijze garnalen en witbier

Terrine van Sint-Jakobsschelpen
01 01 2003 - 00:05 - terrine - Sint-Jakobsschelpen
Een grootse terrine, als voorgerecht bij een blauwe Bretoense kreeft. Het summum van een feestmaal....
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van Sint-Jakobsschelpen

Carpaccio van truffel en Sint-Jakobsvruchten
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - truffel

Dit recept is een must, echt waar. Een onoverkomelijke voorwaarde tot succes : kies zeer verse Sint Jakobsvruchten en truffel.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van truffel en Sint-Jakobsvruchten

Tagliatelle met inktvisjes
01 01 2003 - 00:05 - pasta - inkvis

Deze pastaschotel doet mij zo weer belanden op een terras aan de Italiaanse Riviera. Verse pasta en fijne inktvisjes, een zonnig gerecht toch?!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met inktvisjes

Toastjes met langoustine en kaviaar
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustine

 

Je kan natuurlijk de kaviaar vervangen door haringeitjes. Maar kies toch niet eender welk soort speudo-kaviaar. De langoustines verdienen alleen 't beste.


[0] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Toastjes met langoustine en kaviaar

Langoustine en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - langoustine foie gras
Zoals altijd is het succes van de bereiding zeer afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten. Wees dus kieskeurig wat betreft de langoustines, foie gras en bouillon.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustine en foie gras

Sint Jakobsschelp op toast
01 01 2003 - 00:05 - aperitief-sint jakobsschelp

Een krokant gebakken stukje brood met daarop een zeer licht gebakken Sint Jakobsvrucht en de heerlijk aroma van Sechuanpeper... niet goedkoop maar wel een zeer feestelijk aperitiefhapje.


[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint Jakobsschelp op toast

Bretoense poularde en kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht-kreeft

Een zeer geslaagde en verrassende stoofschotel : gevogelte met kreeft.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense poularde en kreeft

Sint Jakobsschelpen met oestersaus
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-sint jakobsschelp

Er zijn zoveel mogelijkheden met Jakobsschelpen, dit is er dus ééntje van.

Koop ze zo mogelijk vers, het verschil met diepgevroren is onwaarschijnlijk groot, enig nadeel : je kan ze niet het hele jaar door kopen.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint Jakobsschelpen met oestersaus

Geflambeerde langoustines
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustines

Een aanrader als je het aandurft in je eigen keuken te flamberen !

Moeilijkheid : er voor zorgen dat je de langoustines niet te lang kookt.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Geflambeerde langoustines

Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-sint jakobsvruchten

Een zeer geraffineerd aperitiefhapje met 2 overheerlijke schelpen en een zeer geparfumeerd kruid. Het is verbazend hoe de kardemom goed inspeelt op de subtiele smaak van Sint Jakobsvruchten en venusschelpen.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom

Sint-Jakobsvruchten- en langoustinesoep met een vleugje safraan
01 01 2003 - 00:05 - soep-zeevruchten

Het beste seizoen voor zeevruchten is de winter. Onontbeerlijk dus om ze op te nemen in je feestmenu's. Dit voorgerecht is eenvoudig en licht, een ideaal begi dus.


[24] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint-Jakobsvruchten- en langoustinesoep met een vleugje safraan

Terrine met Sint Jakobsschelpen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht- Jakobsschelpen

Een terrine met Jakobsschelpen : een grandioos begin voor je eindejaarsbanket.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine met Sint Jakobsschelpen

Carpaccio van langoustines
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langusitne

Hoe eenvoudiger hoe beter wat mij betreft als het om zeevruchten gaat. De subtiele smaak van langoustines zijn meer dan genoeg om een geslaagd voorgerecht te maken.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van langoustines

Kreeft met een mousseline van artisjok en rabarber
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - kreeft

Het beste van de kreeft, scharen en staart, klaargemaakt in licht gezouten boter geparfumeerd met tijm en look. Daarbij een sausje van artisjok en rabarber.

Geloof me, dit is een zeer geslaagd begin voor een grandioos feestmaal.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kreeft met een mousseline van artisjok en rabarber

Langoustines met dragon
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-langoustine

Hoe verser de langoustines hoe beter, maar dat is natuurlijk de gouden regel voor alle zeevruchten. Dit recept is zeer eenvoudig gehouden zodat de subtiele smaak van langoustines tot hun recht komen.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustines met dragon

Kreeft met mandarijnen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-kreeft

Een salade van verse en smaakvolle en misschien verrassende ingredienten : thee en mandarijnen met kreeft !?!


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kreeft met mandarijnen

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page