Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 26 Februari 2017  
Onthaal > Ingrediënten > Traditionneel recepten
 

Traditionneel recepten

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Tartiflette
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kaas
Dit recept komt uit de Franse regio Savoie. Een hartige schotel waarmee de bergbewoners de winters doorkwamen en een afwisseling gaf voor kaasraclette en fondue.
[72] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tartiflette

Biefstuk met pepersaus en frietjes
15 10 2008 - 20:51 - hoofdschotel - biefstuk
Een van de of misschien wel De lievelingschotel van de Belgen ! Biefstuk, goudgele, krokante frieten en een romige pepersaus. hoe wil je daar aan weerstaan.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Biefstuk met pepersaus en frietjes

Gegratineerde aardappelen dauphinois
30 03 2008 - 22:58 - bijgerecht - aardappelen

Dit is het basisrecept van deze bereiding, zonder eieren noch kaas...

Deze schotel gaat wonderwel met een lamsbout. Een onvermijdelijke schotel tijdens de feestperiodes.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegratineerde aardappelen dauphinois

Vlaamse asperges
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-asperges

 

Een vaandeldrager voor de Belgische keuken met één wonderlijk ingredient.

Je moet vooral tijdens het seizoen van midden mei tot midden juni, de godin van de asperges proeven : de Mechelse asperge.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vlaamse asperges

Vlaamse karbonades met trappistenbier en rundswang
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - karbonades

Dit is mijn persoonlijke recept voor DE Vlaamse karbonades.

Het basisingrediënt is ongewijzigd: rundswang is een must voor deze schotel.

Mijn persoonlijke inbreng :  trappistenbier van Rochefort, jenever en een mergpijp.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vlaamse karbonades met trappistenbier en rundswang

Echte Belgische frieten
01 01 2003 - 00:05 - ftraditioneel - aardappelen

Waarom weerstaan !

Er is één geheim ingredient, je gebruikt ossewit als frituurvet.

Voor dit recept hebt ik me laten inspireren door Pierre Wynants, ex-chef van het nu 2 sterren restaurant "Comme Chez Soi" te Brussel.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Echte Belgische frieten

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page