Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 Februari 2017  
Onthaal > Ingrediënten > Room recepten
 

Room recepten

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Panna cotta met een coulis van frambozen
08 04 2008 - 21:33 - nagerecht - room
Een dessert die in de top 10 van de Italiaanse nagerechten behoort. Probeer vooral echte vanille in plaats van een aroma te gebruiken. Je zal er een unieke herinnering aan overhouden.
[16] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Panna cotta met een coulis van frambozen

Crème brûlée de foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Een voorgerechtje dat je gemakkellijk op voorhand kan maken. Deze flan zal uw gasten zeker verrassen.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Crème brûlée de foie gras

Gegratineerde aardappelen dauphinois
30 03 2008 - 22:58 - bijgerecht - aardappelen

Dit is het basisrecept van deze bereiding, zonder eieren noch kaas...

Deze schotel gaat wonderwel met een lamsbout. Een onvermijdelijke schotel tijdens de feestperiodes.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegratineerde aardappelen dauphinois

Oesters met champagne
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -oesters

Warme oesters moet je echt eens geproefd hebben. je kan ze als aperitiefhapje of als voorgerecht serveren met natuurlijk een glas champagne.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Oesters met champagne

Vlaamse quiche
01 01 2003 - 00:05 - quiche-bier

Elke streek heeft blijkbaar zijn recept voor een quiche. Dit is dus een Vlaamse quiche met natuurlijk : bier.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vlaamse quiche

Macaroni in de oven
01 01 2003 - 00:05 - pasta-macaroni

Er zijn maar 2 moeilijkheden bij 't realiseren van dit recept :

de schotel net goed gratineren maar vooral ervoor zorgen dat uw kinderen de schotel niet veroberen vòòr het aan tafel gaan.

Het is best deze bereiding 1 dag op voorhand te beginnen.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Macaroni in de oven

Witloof met grijze garnaaltjes in de oven
01 01 2003 - 00:05 - fhoofdgerecht - garnalen

En nu een recept waarin 2 zeer populaire ingredienten uit de Belgische keuken zijn verwerkt. Witloof en grijze garnalen in de oven, zeer snel klaar en lekker bij de vis.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloof met grijze garnaaltjes in de oven

Panna cotta met een coulis van aardbeien en kardemom
01 01 2003 - 00:05 - dessert - panna cotta

Opnieuw een klassieker uit de Italiaanse keuken. Licht en geparfumeerd. Vandaag stel ik u een panna cotta met aardbeien en de koningin van alle kruiden, kardemom voor.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Panna cotta met een coulis van aardbeien en kardemom

Chocoladetaart met slagroom
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Een eenvoudige chocoladetaart die je net voor het opdienen met een slagroomwolk versiert.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladetaart met slagroom

Visterrine
01 01 2003 - 00:05 - terrine - vis

Serveer deze visterrine maar eens bij een koud buffet : succes verzekerd.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Visterrine

Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen

Een geraffineerd voorgerecht waarin eieren, prei en grijze garnalen ,het kaviaar uit de Noordzee wat mij betreft, samen worden gebracht. Overgoten met een saus die alle smaken perfect aan elkaar verbindt.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei

Twee zalmen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -zalm
Verwittig je kinderen dat de charlotte in de koelkast geen dessert is maar een feestelijk voorgerecht van zalm.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Twee zalmen

Crème brûlée van eendenlever met cassonade
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Een flan van foie gras met een gekarameliseerd laagje bruine suiker en nootjes, geloof me dit is echt lekker.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Crème brûlée van eendenlever met cassonade

Forêt noir
01 01 2003 - 00:05 - dessert- foret noir

Opeenstapeling van chocolade, room, kersen. Een klassieker die je best 1 dag op voorhand begint.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Forêt noir

Foie gras in soesjes
01 01 2003 - 00:05 - hapje - foie gras

Een soesje gevuld met een mousse van foie gras, een aperitiefhapje dat wat werk vergt maar zeker de moeite loont.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras in soesjes

Driekoningentaart
01 01 2003 - 00:05 - nagerecht-frangipane

Dit is een must in onze kontreien. Iedereen doet toch mee aan driekoningen.

Bladerdeeg met een heerlijk lauwe frangipanevulling en jong en oud die stiekem hopen de boon te vinden, dat zijn toch alle ingrediënten om een feestje te doen slagen ?


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Driekoningentaart

Pasta met citroen
30 10 2008 - 12:55 - pasta - citroen

Zo eenvoudig : pasta met citroen. Zou je kunnen serveren bij vis?


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pasta met citroen

Semifreddo van amandelen met witte chocoladesaus met bessen
01 01 2003 - 00:05 - dessert - taart

Een koud en warm dessert gemaakt van gekoelde nougatine en stekelbesjes en daarover giet je een warme chocoladesaus.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Semifreddo van amandelen met witte chocoladesaus met bessen

Worteltjesstoemp
01 01 2003 - 00:05 - bijschotel - aardappelen

Stoemp oftewel puree op z'n Brussels, is een populair recept dat genereus geserveerd moet worden bij een gebraden worst.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Worteltjesstoemp

Kalfszwezerik en truffel in bladerdeeg
01 01 2003 - 00:05 - feuillete de ris de veau aux truffes

Kies hele verse zwezerikken en als je niet zelf je bladerdeeg maakt,bestel hem dan bij je bakker , het zal je bereiding ten goede komen.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalfszwezerik en truffel in bladerdeeg

Witloofsoep met mimolette-kaas
01 01 2003 - 00:05 - soep-witloof

Een hartelijke soep van witloof en kaas voor de winterperiode. Ideaal als voorgerecht bij een gebakken zeetong.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloofsoep met mimolette-kaas

Flan met gekonfijte tomaten en parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - flan

Een hapje om de eetlust bij je genodigden te wekken. Een "crème brûlée" met gedroogde tomaten en parmezaanse kaas: probeer maar.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Flan met gekonfijte tomaten en parmezaanse kaas

Twee chocolade's
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Chocoladetaartjes met zo'n een smeuïg, vloeibare chocoladesaus... Je weet wel.

Alleen het ontvormen is een beetje delikaat.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Twee chocolade's

Chocoladebuche met noten
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Zo eenvoudig dat je kinderen dit dessert kunnen klaamaken en zo smakelijk dat je gasten hun vingers zullen aflekken.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladebuche met noten

Witte kerstbuche
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Geen kerstdiner zonder buche en liefst natuurlijk een witte buche. dus...


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witte kerstbuche

Chocoladecrème met een caramelsaus van balsamicoazijn
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Ja, het kan echt : balsamicoazijn verwerken in een dessert en met wat voor een resultaat !

Je chocoladecrème kan er alleen maar beter van worden.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladecrème met een caramelsaus van balsamicoazijn

Boleet-roomsoep
20 10 2008 - 14:48 - soep-paddestoelen

De boleet kan in veel, zeer veel recepten verwerkt worden: soep, hapjes, saus,... en wie weet binnenkort in een nagerecht?!

Kortom een ingediënt dat niet mag ontbreken in uw herfst-winter-noch feestmaaltijden.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Boleet-roomsoep

Echte zachtgekookte eitjes in chocolade
01 01 2003 - 00:05 - desert - chocolade

Het zijn echte eitjes maar eigenlijk toch niet helemaal. Je zal wel zien.

Je kinderen zullen er aangenaam door verrast zijn na hun vermoeiende zoektocht naar de eitjes van de paashaas.


[0] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Echte zachtgekookte eitjes in chocolade

Chocolade-frambozencappuccino
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

We blijven aan het thema chocolade en frambozen werken omdat ze gewoonweg zo goed samengaan.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocolade-frambozencappuccino

Tagliatelle met erwten, bonen, room en parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - pasta - groenten

Verse pasta, enkele groenten uit de tuin, een beetje room en de onmisbare parmezaanse kaas.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met erwten, bonen, room en parmezaanse kaas

Spekulaasijs met rozijnen
01 01 2003 - 00:05 - dessert - ijs

Een roomijs waarin 't typisch Belgisch koekje, spekulaas, is verwerkt.

Overheerlijk. Aan het basisrecept heb ik wat rozijnen en rum toegevoegd.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Spekulaasijs met rozijnen

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page