Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 13 december 2017  
Onthaal > IngrediŰnten > Recepten van italiaanse nagerechten (italie)
 

Recepten van italiaanse nagerechten (italie)

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Tiramisu
26 03 2008 - 00:07 - dessert - mascarpone
Een heerlijke klassieker uit Italïe. Zeer gemakkelijk te bereiden en 't smaakt iedereen.
[30] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tiramisu

Tiramisu met spekulaas
01 01 2003 - 00:05 - dessert - spekulaas
Belgische versie van dit oorspronkelijk Italiaans recept. De lange vingers hebben we vervangen door speculaas, die een heerlijk kruidig parfum toevoegen aan dit nagerecht.
[17] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tiramisu met spekulaas

Tiramisu met aardbeien
01 01 2003 - 00:05 - dessert - aardbeien
Eenvoudig en snel . De aardbeien en slagroom maken het luchtig.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tiramisu met aardbeien

Tiramisu uit Venetïe
01 01 2003 - 00:05 - Dessert - mascarpone
Het oorspronkelijk recept van dit "wereldberoemd" dessert. Eén van de grote successen uit de Italiaanse keuken.
[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tiramisu uit Venetïe

Tiramisu uit Sienna (Toscanië)
01 01 2003 - 00:05 - dessert - sabayon
Dit is een zeer interessante versie van de klassieke tiramisu. Ze is gebaseerd op een sabayon van grappa en de mascarpone werd vervangen door een banketbakkersroom op basis van koffie.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tiramisu uit Sienna (Toscanië)

Italiaanse sabayon
01 01 2003 - 00:05 - dessert - sabayon

Een sabayon, niets meer niets minder dan eieren, suiker, witte wijn en vooral een goed geoefende pols!

 Als je 't volhoudt is een heerlijke, luchtige wolk van een dessert je beloning.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Italiaanse sabayon

Panna cotta met een coulis van aardbeien en kardemom
01 01 2003 - 00:05 - dessert - panna cotta

Opnieuw een klassieker uit de Italiaanse keuken. Licht en geparfumeerd. Vandaag stel ik u een panna cotta met aardbeien en de koningin van alle kruiden, kardemom voor.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Panna cotta met een coulis van aardbeien en kardemom

Granité van chocolade
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Je hebt geen ijsmachine of turbine nodig om dit recept te realiseren.

Een recept dat uit 't ijsjesland bij uitstek komt en waarbij alles rond chocolade draait.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Granité van chocolade

Citroengranité
01 01 2003 - 00:05 - dessert - citroen

De frisse geparfumeerde geur van citroenen, des te beter als je citroenen uit Amalfi kan te pakken krijgen. Kies wel onbespoten citroenen voor dit nagerecht.


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Citroengranité

Vijgen gevuld met chocolade
01 01 2003 - 00:05 - dessert - vijgen

Een lekkernij uit Calabrië, Italië met in de zon gedroogde vijgen gevuld met pure chocolade en gekonfijte cédrat.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vijgen gevuld met chocolade

Semifreddo van amandelen met witte chocoladesaus met bessen
01 01 2003 - 00:05 - dessert - taart

Een koud en warm dessert gemaakt van gekoelde nougatine en stekelbesjes en daarover giet je een warme chocoladesaus.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Semifreddo van amandelen met witte chocoladesaus met bessen

Venitiaanse sabayon met aardbeien
01 01 2003 - 00:05 - dessert - sabayon

Heerlijke aardbeien bedekt onder een wolk van sabayon met Marsala bereidt.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Venitiaanse sabayon met aardbeien

Affogato in verrine
01 01 2003 - 00:05 - dessert - espresso

Een eenvoudig lekkernij : één bolletje ijs overgoten met espresso opgediend in een glas.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Affogato in verrine

Focaccia pasquale
01 01 2003 - 00:05 - dessert - citrusvruchten

« focaccia » was oorspronkelijk een eenvoudig brood dat mettertijd een echt feestelijk tintje heeft gekregen. Dit recept komt uit Venetië en Frioul in Italië. Pasen . Aan het eenvoudige basisrecept zijn er appelsien-en citroenschil toegevoegd.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Focaccia pasquale

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page