Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 22 oktober 2017  
Onthaal > Ingrediënten > Tomaten Recepten
 

Tomaten Recepten

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Tomaten gevuld met garnalen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - grijze garnalen

Van Oostende tot Spa, van Luik tot Brussel, overal staat er "tomate-crevettes" op het menu. Een even grote Belgische klassieker als frieten. En dan nog een heel gemakkelijk recept : tomaten gevuld met garnalen !


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tomaten gevuld met garnalen

Gedroogde tomaten
01 01 2003 - 00:05 - Bijgerecht - tomaten
Een mediterraan recept dat heerlijk bij salades en zelf als aperitiefhapje smaakt.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gedroogde tomaten

Bretoense kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-kreeft

Er zijn er die twijfelen aan de Bretoense origine van deze kreeft : maar het recept en de ingediënten worden wel degelijk in Bretagne gebruikt ...!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense kreeft

Gegratineerde aubergine met parmezaans kaas
01 01 2003 - 00:05 - bijgerecht - aubergine

[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegratineerde aubergine met parmezaans kaas

Salade van eend en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - salade - foie gras

Een salade met daarin al 't lekkers dat een eend ons kan bieden.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Salade van  eend en foie gras

Bolognese saus
01 01 2003 - 00:05 - saus-gehakt

Dit is het basisrecept van een wereldwijd gekende klassieker. Deze bolognese saus kan bij allerlei pastagerechten worden geserveerd. Een eenvoudige saus, rijk aan vlees.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bolognese saus

Gazpacho van Sevilla
23 07 2008 - 22:05 - soep - tomaten
Een variant op de Spaans klassieker die eigenlijk meer een groentensap dan een koude soep is.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gazpacho van Sevilla

Twee zalmen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -zalm
Verwittig je kinderen dat de charlotte in de koelkast geen dessert is maar een feestelijk voorgerecht van zalm.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Twee zalmen

Langoustines op z'n Amerikaans
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustine

Dit voorgerecht zal alleen maar de eetlust van uw gasten aanwakkeren. Kies bij vookeur voor dikke langoustines.

Une entrée de fête qui vous mettra en appétit avant les plats classiques qui ne manqueront pas de déferler sur votre table pendant les fêtes. Choisissez de préférences de grosses langoustines pour réaliser cette recette.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustines op z'n Amerikaans

Pannenkoeken gevuld met tomaten en kaas
01 01 2003 - 00:05 - hofdgerecht- pannenkoek

Pannenkoeken gevuld met heerlijke tomaten en Italiaanse kaas, gegratineerd in de oven.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pannenkoeken gevuld met tomaten en kaas

Pesto rosso
01 01 2003 - 00:05 - saus-pesto

Deze rode pesto is natuurlijk een variant op de traditionele groene pesto waaraan oa. verse en gedroogde tomaten werden toegevoegd.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pesto rosso

Tagliatelle met inktvisjes
01 01 2003 - 00:05 - pasta - inkvis

Deze pastaschotel doet mij zo weer belanden op een terras aan de Italiaanse Riviera. Verse pasta en fijne inktvisjes, een zonnig gerecht toch?!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met inktvisjes

Mozzarella en tomaten met een pesto van kappertjes
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - mozzarella

Een zomers gerecht, lekker fris en licht.

Aan het klassieke mozzarella met tomatenrecept heb ik een pesto met kappers toegevoegd.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mozzarella en tomaten met een pesto van kappertjes

Kaviaar van aubergine
01 01 2003 - 00:05 - bijgerecht -aubergine

Deze verbeterde versie van auberginepuree is een goede basis voor tapas en een perfekte aanvulling voor gegrild lamsvlees.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kaviaar van aubergine

Flan met gekonfijte tomaten en parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - flan

Een hapje om de eetlust bij je genodigden te wekken. Een "crème brûlée" met gedroogde tomaten en parmezaanse kaas: probeer maar.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Flan met gekonfijte tomaten en parmezaanse kaas

Pizza met aubergine
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - pizza

Een pizza met een zeer mediterraans tintje : eierplant, geitenkaas, tomaten en olijfolie .

De eieren die je er oplegt worden gebakken door de warmte van de pizza die net uit de oven komt.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pizza met aubergine

Focaccia met groenten, pesto en parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - brood-pesto

Minder gekend dan pizza maar ook zeer lekker en bovendien kan je focaccia al wandelend opeten, minder kans op "smossen"! Natuurlijk, lekker eten doe je 't best al zittend, met een glas gekoelde witte wijn.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Focaccia met groenten, pesto en parmezaanse kaas

Koude lasagne met asperges
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - lasagne
Een origineel idee om zomerse groenten te degusteren.
[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Koude lasagne met asperges

Groentenpizza
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - pizza

Profiteer van het aanbod aan verse groenten tijdens de zomermaanden om deze pizza te bereiden. Granen, kaas en groenten kunnen doorgaan voor een volwaardige maaltijd toch !? En wie lust er nu geen pizza ?


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Groentenpizza

Macaroni met sardienen en tomaten
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - macaroni

Een typisch gerecht uit Sardinië. Sardienen, tomaten en pasta, hoe authentiek kan je zijn ?

Kies bij voorkeur korte macaroni's of penne rigato zodat de saus binnenin de pasta kan sijpelen.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Macaroni met sardienen en tomaten

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page