Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 23 oktober 2017  
Onthaal > Ingrediënten > Gevogelte recepten
 

Gevogelte recepten

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Eend met appelsienen oftewel Canard à l'orange
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - eend

Een klassieker, waarbij de licht zure smaak van appelsienen met eend een heerlijke mengeling creëren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eend met appelsienen oftewel Canard à l'orange

Tajine van kip, olijven en gekonfijte citroen
18 04 2008 - 10:52 - hoofdgerecht - kip
Breng de heerlijke geuren van de oosterse keuken bij u binnen.
[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tajine van kip, olijven en gekonfijte citroen

Salade van eend en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - salade - foie gras

Een salade met daarin al 't lekkers dat een eend ons kan bieden.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Salade van  eend en foie gras

Eendenborst met vijgen en appelen
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - gevogelte

Een geslaagd evenwicht tussen gesuikerd en zout. Succelente magret met typische herfstvruchten.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenborst met vijgen en appelen

Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - fazant

Een recept uit Roussillon, een stad in 't zuiden van Frankrijk, waarbij typische streekingrediënten worden gebruikt : vijgen, look, olijfolie, rancio,...


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree

Carpaccio van foie gras en eendenborst
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - eendenlever

Wie zegt dat foie gras alleen tijdens de eindejaarsfeesten mag worden

geserveerd ? Deze bereiding van eendenlever en eendenborst zal een feestelijk tintje geven aan al je maaltijden, 't hele jaar door.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van foie gras en eendenborst

Kip gemarineerd in Chimay Bleue trappistenbier
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - gevogelte

Het bier Chimay bleue heb ik leren appreciëren door mijn grootmoeder, groot amateur van trappistenbieren.  Op mijn beurt wil ik je dus laten kennis maken met de mogelijkheden van dit bier in de keuken.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kip gemarineerd in Chimay Bleue trappistenbier

Gevulde kwartels op een bed van rode kool met kaneel en appels
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kwartel

Ronde vlezige kwartels met een verrassende zoet-zout bereiding.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gevulde kwartels op een bed van rode kool met kaneel en appels

Eendenborst met bosbessen
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - eend

Na de magret met vijgen en magret met sarawakpeper stel ik u nu voor: magret met bosbessen.

Hopelijk bevalt u dit ook.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenborst met bosbessen

Kalkoen gevuld met appelen en noten
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kalkoen

Kalkoen is nog altijd zeer geliefd bij een kerstdiner. De vulling van appelen en noten zullen het vlees een zachte, sappige smaak geven.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalkoen gevuld met appelen en noten

Kalkoen met een vulling van kastanjes en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-kalkoen
Kalkoen met een kastanje-eendenlever vulling : dit is dus de klassieker voor een kerstdiner.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalkoen met een vulling van kastanjes en foie gras

Bretoense poularde en kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht-kreeft

Een zeer geslaagde en verrassende stoofschotel : gevogelte met kreeft.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense poularde en kreeft

Kapoen gevuld met foie gras en vijgen
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kapoen

Als het even kan, kies dan een "chapon de Bresse", sappig en smakelijk vlees gegarandeerd.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kapoen gevuld met foie gras en vijgen

Kalkoen met abrikozen en rozijnen
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-kalkoen

Gevulde kalkoen, een klassieker voor de feestdagen maar net iets origineler.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalkoen met abrikozen en rozijnen

Eend gevuld met kastanjes en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte- eend

Voor een intiem feestmaal kies je beter geen al te grote vogel, zo vermijd je de rest van de week de restjes te moeten eten.

De eend bereiden we op dezelfde manier als haar grotere zusters, in de oven met een kastanje-foie gras vulling.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eend gevuld met kastanjes en foie gras

Geroosterde eendenborst met sarawakpeper
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-eend

Een vrij eenvoudige bereiding van eendenborst of magret met 't geparfumeerde sarawakpeper.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Geroosterde eendenborst met sarawakpeper

Kapoen met rozemarijn en een pannetje van paddestoelen en kastanjes
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kapoen

Geroosterd gevogelte met paddestoelen, kastanjes en rozemarijn.

Aan tafel met vrienden en familie zie ik trouwens geen reden waarom je de kapoen niet met je vingers mag eten !?


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kapoen met rozemarijn en een pannetje van paddestoelen en kastanjes

Kapoen Cyrano de Bergerac
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kapoen

Een haantje gevuld met kastanjes, artisjok en foie gras.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kapoen Cyrano de Bergerac

Poularde in "croûte de sel"
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-poularde

Kies gevogelte van goede kwaliteit, wikkel hem in zout, wacht, breek de zouten korst en het is klaar. Zo eenvoudig is dit recept.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Poularde in "croûte de sel"

Poularde met een vulling van pruimen en rozijnen
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - gevogelte

Pruimen en rozijnen worden vaak gebruikt bij gevogelte en zal dus zeker goed smaken bij het zachte, sappige vlees van een poularde.


[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Poularde met een vulling van pruimen en rozijnen

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page