Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 01 mei 2017  
Onthaal > Ingrediënten > Franse keuken recepten (frankrijk)
 

Franse keuken recepten (frankrijk)

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Tartiflette
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kaas
Dit recept komt uit de Franse regio Savoie. Een hartige schotel waarmee de bergbewoners de winters doorkwamen en een afwisseling gaf voor kaasraclette en fondue.
[72] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tartiflette

Gegratineerde aardappelen dauphinois
30 03 2008 - 22:58 - bijgerecht - aardappelen

Dit is het basisrecept van deze bereiding, zonder eieren noch kaas...

Deze schotel gaat wonderwel met een lamsbout. Een onvermijdelijke schotel tijdens de feestperiodes.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegratineerde aardappelen dauphinois

Bourgondische wijngaardslakken
12 10 2008 - 09:13 - voorgerecht - wijngaardslakken
Een heerlijke jeugdherinnering, wat een plezier om stukjes brood te soppen in de gesmolten lookboter.
[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bourgondische wijngaardslakken

Bretoense kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-kreeft

Er zijn er die twijfelen aan de Bretoense origine van deze kreeft : maar het recept en de ingediënten worden wel degelijk in Bretagne gebruikt ...!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense kreeft

Salade van eend en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - salade - foie gras

Een salade met daarin al 't lekkers dat een eend ons kan bieden.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Salade van  eend en foie gras

Salade met eendenborst
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-eend

Een gerecht dat je op menig menu tegenkomt, elk met z'n eigen recept. Aarzel dus niet om eigen ingrediënten toe te voegen aan deze salade met magret en kwarteleitjes.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Salade met eendenborst

Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - fazant

Een recept uit Roussillon, een stad in 't zuiden van Frankrijk, waarbij typische streekingrediënten worden gebruikt : vijgen, look, olijfolie, rancio,...


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree

Rundergebraad met een truffel-wijnsaus
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-rund

Dit is een recept met de beroemde Périgord-saus, het boegbeeld van de gastronomie uit Aquitanië, Zuidwest Frankrijk. Ontdaan van alle overbodige ingrediënten die er vaak worden aan toegevoegd. Een niet te missen recept.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rundergebraad met een truffel-wijnsaus

Verse eendenlever met floc de Cascogne
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-foie gras

Dit recept is van André Daguin, chef in Auch, een stadje in het hart van de Cascogne-streek.

Een streek in zuid-west Frankrijk, aan de Atlantische oceaan, gezegend met veel heerlijke produkten.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Verse eendenlever met floc de Cascogne

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page