Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 oktober 2014  
Onthaal > Ingrediënten > Recepten van feestgerechten
 

Recepten van feestgerechten

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Tartaar van 2 zalmen
21 04 2008 - 23:27 - voorgerecht - zalm
Dit voorgerecht laat je echt ten volle genieten van de smaak van zalm. Fris, licht en geraffineerd. Een voorgerecht dat je op voorhand kan bereiden en dus zeer geschikt is voor de feestdagen.
[14] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tartaar van 2 zalmen

Crème brûlée de foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Een voorgerechtje dat je gemakkellijk op voorhand kan maken. Deze flan zal uw gasten zeker verrassen.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Crème brûlée de foie gras

Gebakken ganzenlever met druiven
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - ganzenlever

Gebakken ganzenlever is voor mij de lekkerste bereiding van dit produkt. Ganzen-en eendenlever gaan goed samen met vele produkten zoals peperkoek, rode vruchten, vijgen , boleet en zelfs met choucroute...


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken ganzenlever met druiven

Eend met appelsienen oftewel Canard à l'orange
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - eend

Een klassieker, waarbij de licht zure smaak van appelsienen met eend een heerlijke mengeling creëren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eend met appelsienen oftewel Canard à l'orange

Chocoladedessert
01 01 2003 - 00:05 - dessert- chocolade

Chocolade en niets dan chocolade, onweerstaanbaar. Met een coulis van rode vruchten of kastanjes of helemaal niets erbij, aan jullie de keuze.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladedessert

Tournedos Rossini
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - rund
Het gerecht heet niet per toeval Rossini. Hij was niet alleen een getalenteerd muziekschrijver maar in z'n vrije tijd ook een gastronoom die dit recept heeft gecreëerd.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tournedos Rossini

Oesters met champagne
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -oesters

Warme oesters moet je echt eens geproefd hebben. je kan ze als aperitiefhapje of als voorgerecht serveren met natuurlijk een glas champagne.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Oesters met champagne

Bretoense kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-kreeft

Er zijn er die twijfelen aan de Bretoense origine van deze kreeft : maar het recept en de ingediënten worden wel degelijk in Bretagne gebruikt ...!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense kreeft

Eendenborst en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-eend

Twee ingrediënten die bij uitstek worden geassocieerd met feestelijke maaltijden in een originele presentatie: moet je toch eens proberen.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenborst en foie gras

Visterrine
31 03 2008 - 14:45 - voorgerecht - vis
Serveer deze schotel tijdens een koud buffet. Ze zal uw gasten niet onverschillig laten.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Visterrine

Salade van eend en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - salade - foie gras

Een salade met daarin al 't lekkers dat een eend ons kan bieden.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Salade van  eend en foie gras

Foie gras au torchon
01 01 2003 - 00:05 - basisbereiding -foie gras

Dit is werkelijk een basisbereiding van foie gras. Veel simpeler dan het lijkt, de enige voorwaarde voor succes is dat je een lever van goede kwaliteit kiest !


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras au torchon

Champagnesorbet
01 01 2003 - 00:05 - sorbet au champagne

Een verfrissend sorbet dat je na of zelf tijdens het feestmaal kan opdienen.


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Champagnesorbet

Chocoladetaart met een mascarpone en gezouten caramel saus
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Laat u niet afschrikken door het woord zout in deze titel, gezouten caramel is een ongelooflijk geslaagde Bretoense bereiding en kan een recept alleen maar verrijken.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladetaart met een mascarpone en gezouten caramel saus

Hazenrug met kruiden en bospaddestoelen
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerectt-wild

De herfst in je bord : wild, paddestoelen, bosbessen en wortels en knollen.


[30] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Hazenrug met kruiden en bospaddestoelen

Salade met eendenborst
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-eend

Een gerecht dat je op menig menu tegenkomt, elk met z'n eigen recept. Aarzel dus niet om eigen ingrediënten toe te voegen aan deze salade met magret en kwarteleitjes.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Salade met eendenborst

Chocoladetaart met slagroom
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Een eenvoudige chocoladetaart die je net voor het opdienen met een slagroomwolk versiert.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladetaart met slagroom

Gebakken foie gras met spekulaas, rabarber en een siroop van aardbeienwijn
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Zoals je ziet kunnen aardbeien en rabarber niet alleen in desserts verwerkt worden.

Basis van dit recept is een klassieke foie gras met rabarber die ik combineer met een saus van aardbeienwijn en spekulaaskruimels die voor 't krokant accentje zorgen.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken foie gras met spekulaas, rabarber en een siroop van aardbeienwijn

Visterrine
01 01 2003 - 00:05 - terrine - vis

Serveer deze visterrine maar eens bij een koud buffet : succes verzekerd.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Visterrine

Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Nog een niet te versmaden variant op de Sint Jakobsvrucht - foie gras alliantie.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen

Hertentournedos met een caramel van balsamicoazijn en Luikse siroop
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - hert

Een zeer eenvoudig en een zeer geslaagd wildgerecht. Heerlijke, sappige stukjes hert met een sausje van gekarameliseerde balsamicoazijn en siroop.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Hertentournedos met een caramel van balsamicoazijn en Luikse siroop

Eendenborst met vijgen en appelen
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - gevogelte

Een geslaagd evenwicht tussen gesuikerd en zout. Succelente magret met typische herfstvruchten.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenborst met vijgen en appelen

Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - fazant

Een recept uit Roussillon, een stad in 't zuiden van Frankrijk, waarbij typische streekingrediënten worden gebruikt : vijgen, look, olijfolie, rancio,...


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree

Tarbot met champagne in papillot
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - vis

Een zeer delikate en fijne bereiding van zachte tarbotfilet met een julienne van groenten en een romige saus op basis van champagne !


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tarbot met champagne in papillot

Terrine van foie gras en morielje
01 01 2003 - 00:05 - 388 terrin foie gras morilles

Aarzel niet om een rauwe eendelever te kopen en deze zelf te bereiden, het is echt niet moelijk en veel goedkoper. En je zal zien dat de morielje paddestoelen zich heel goed verstaan met eendenlever.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van foie gras en morielje

Carpaccio van foie gras en eendenborst
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - eendenlever

Wie zegt dat foie gras alleen tijdens de eindejaarsfeesten mag worden

geserveerd ? Deze bereiding van eendenlever en eendenborst zal een feestelijk tintje geven aan al je maaltijden, 't hele jaar door.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van foie gras en eendenborst

Twee zalmen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -zalm
Verwittig je kinderen dat de charlotte in de koelkast geen dessert is maar een feestelijk voorgerecht van zalm.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Twee zalmen

Sachertorte
01 01 2003 - 00:05 - dessert - sachertorte

Sachertorte werd uitgevonden door de Oosternijker Franz Sacher in 1832 voor de prins Klemens Wenzel von Metternich.

Ze bestaat uit twee lagen luchtige chocoladedeeg met daartussen een fijn laagje abrikozenkonfituur en een chocoladesaus.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sachertorte

Gevulde kwartels op een bed van rode kool met kaneel en appels
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kwartel

Ronde vlezige kwartels met een verrassende zoet-zout bereiding.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gevulde kwartels op een bed van rode kool met kaneel en appels

Gambas met vanille
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -gambas

Snel klaar en heel eenvoudig maar ook subliem en geraffineerd. Je hebt maar weinig ingrediënten en slechts enkele minuten tijd nodig : ideaal als je moet improviseren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gambas met vanille

Crème brûlée van eendenlever met cassonade
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Een flan van foie gras met een gekarameliseerd laagje bruine suiker en nootjes, geloof me dit is echt lekker.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Crème brûlée van eendenlever met cassonade

Chocoladetaart met appelsien
30 11 2008 - 14:17 - dessert - chocolade

Chocolade en sinaasappelen is zo'n geslaagde combinatie dat 't ondertussen een klassieker is geworden, denk maar aan de "orangetten".


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladetaart met appelsien

Forêt noir
01 01 2003 - 00:05 - dessert- foret noir

Opeenstapeling van chocolade, room, kersen. Een klassieker die je best 1 dag op voorhand begint.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Forêt noir

Garnalensoep met curry
01 01 2003 - 00:05 - soep-garnalen

een zeer geconcentreerde smaak van grijze garnalen, mijn absolute favoriet.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Garnalensoep met curry

Chocoladetaart met een ganache van zwarte bessen
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Een chocoladetaart met laagjes en elk laagje heeft zijn heerlijke ganache. Het neemt wel wat tijd om deze taart te bereiden maar dat is ze zeker waard.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladetaart met een ganache van zwarte bessen

Tagliatelle met truffel en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - pasta - foie gras

Als je echt van truffel wil genieten hou het dan simpel. Pasta is een prima geleider voor de krachtige smaak van truffel.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met truffel en foie gras

Langoustines op z'n Amerikaans
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustine

Dit voorgerecht zal alleen maar de eetlust van uw gasten aanwakkeren. Kies bij vookeur voor dikke langoustines.

Une entrée de fête qui vous mettra en appétit avant les plats classiques qui ne manqueront pas de déferler sur votre table pendant les fêtes. Choisissez de préférences de grosses langoustines pour réaliser cette recette.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustines op z'n Amerikaans

Eendenborst met bosbessen
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - eend

Na de magret met vijgen en magret met sarawakpeper stel ik u nu voor: magret met bosbessen.

Hopelijk bevalt u dit ook.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenborst met bosbessen

Foie gras in soesjes
01 01 2003 - 00:05 - hapje - foie gras

Een soesje gevuld met een mousse van foie gras, een aperitiefhapje dat wat werk vergt maar zeker de moeite loont.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras in soesjes

Gegrilde oesters met eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - oesters

Een origineel idee om je oesters te presenteren. Bovendien is 't snel, gemakkellijk maar vooral heerlijk.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegrilde oesters met eendenlever

Gebakken eendenlever met bessensaus
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

In plaats van de steeds weerkerende bosbes gaan we deze schotel opfleuren met aalbessen. Hun ietswat zure smaak gaat goed samen met foie gras.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken eendenlever met bessensaus

Koude soep van gerookte zalm, groene asperges en bloemkool
01 01 2003 - 00:05 - soep - zalm

Een fris en licht gerecht, meer dan alleen maar soep. Ontdek zelf maar.


[0] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Koude soep van gerookte zalm, groene asperges en bloemkool

Brochette van Sint Jakobsschelp met rozemarijn en citroen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht  - jakobsschelp

Vergis u niet, dit is geen recept voor de barbecue !

Een eenvoudig en origineel idee : je gebruikt de rozemarijn als spies waarop je de Sint Jakobsvruchten rijgt.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Brochette van Sint Jakobsschelp met rozemarijn en citroen

Terrine van Sint-Jakobsschelpen
01 01 2003 - 00:05 - terrine - Sint-Jakobsschelpen
Een grootse terrine, als voorgerecht bij een blauwe Bretoense kreeft. Het summum van een feestmaal....
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van Sint-Jakobsschelpen

Carpaccio van truffel en Sint-Jakobsvruchten
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - truffel

Dit recept is een must, echt waar. Een onoverkomelijke voorwaarde tot succes : kies zeer verse Sint Jakobsvruchten en truffel.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van truffel en Sint-Jakobsvruchten

Driekoningentaart
01 01 2003 - 00:05 - nagerecht-frangipane

Dit is een must in onze kontreien. Iedereen doet toch mee aan driekoningen.

Bladerdeeg met een heerlijk lauwe frangipanevulling en jong en oud die stiekem hopen de boon te vinden, dat zijn toch alle ingrediënten om een feestje te doen slagen ?


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Driekoningentaart

Chocoladetaart met hazelnoten
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Hebt je een verjaardag, picknick of een verwen vieruurtje te organiseren. Aarzel niet, chocolade en noten garanderen u al succes en bovendien is deze taart gemakkelijk te maken.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladetaart met hazelnoten

Foie gras met een wijn-en chocoladesaus
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-foie gras

Wees niet verbaasd, er bestaat ondertussen al een praline met foie gras dus waarom geen foie gras met chocoladesaus? Proef het eerst eens.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras met een wijn-en chocoladesaus

Kalkoen gevuld met appelen en noten
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kalkoen

Kalkoen is nog altijd zeer geliefd bij een kerstdiner. De vulling van appelen en noten zullen het vlees een zachte, sappige smaak geven.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalkoen gevuld met appelen en noten

Noors omelet
01 01 2003 - 00:05 - nagerecht - génoise

Het interessante aan dit dessert is het warm-koud effekt. Een cakebodem bedekt met roomijs en luchtig opgeklopte eieren met suiker. Het enige delikate aspect is dat je dit alles, dus ook het roomijs, in de oven zet en dat dus het bovenste meringuelaagje moet dichtschroeien en zo een isoleerlaag vormt voor de luchtige meringue en vooral het ijs eronder.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Noors omelet

Eendenlever met truffel en porto
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-foie gras

Kies een foie gras met een mooi lichtroze kleur. Haal je kristallen glazen en zilveren bestek boven. Koop een verse brioche bij uw bakker en 't feestmaal kan beginnen.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever met truffel en porto

Kalkoen met een vulling van kastanjes en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-kalkoen
Kalkoen met een kastanje-eendenlever vulling : dit is dus de klassieker voor een kerstdiner.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalkoen met een vulling van kastanjes en foie gras

Toastjes met langoustine en kaviaar
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustine

 

Je kan natuurlijk de kaviaar vervangen door haringeitjes. Maar kies toch niet eender welk soort speudo-kaviaar. De langoustines verdienen alleen 't beste.


[0] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Toastjes met langoustine en kaviaar

Kalfszwezerik en truffel in bladerdeeg
01 01 2003 - 00:05 - feuillete de ris de veau aux truffes

Kies hele verse zwezerikken en als je niet zelf je bladerdeeg maakt,bestel hem dan bij je bakker , het zal je bereiding ten goede komen.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalfszwezerik en truffel in bladerdeeg

Terrine van everzwijn en bospaddestoelen
01 01 2003 - 00:05 - terrine -everzwijn

Het sappige everzwijn met paddestoelen en hazelnoten, met deze heerlijke herfstprodukten kan je zo de herfst terug tevoorschijn toveren, het hele jaar door.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van everzwijn en bospaddestoelen

Langoustine en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - langoustine foie gras
Zoals altijd is het succes van de bereiding zeer afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten. Wees dus kieskeurig wat betreft de langoustines, foie gras en bouillon.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustine en foie gras

Kaviaar van aubergine
01 01 2003 - 00:05 - bijgerecht -aubergine

Deze verbeterde versie van auberginepuree is een goede basis voor tapas en een perfekte aanvulling voor gegrild lamsvlees.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kaviaar van aubergine

Rivierkreeftjes op z'n Luiks
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-schaaldieren

Onverwachte maar zeer geslaagde kombinatie tussen rivierkreeftjes en hesp.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rivierkreeftjes op z'n Luiks

Rundergebraad met een truffel-wijnsaus
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-rund

Dit is een recept met de beroemde Périgord-saus, het boegbeeld van de gastronomie uit Aquitanië, Zuidwest Frankrijk. Ontdaan van alle overbodige ingrediënten die er vaak worden aan toegevoegd. Een niet te missen recept.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rundergebraad met een truffel-wijnsaus

Sint Jakobsschelp op toast
01 01 2003 - 00:05 - aperitief-sint jakobsschelp

Een krokant gebakken stukje brood met daarop een zeer licht gebakken Sint Jakobsvrucht en de heerlijk aroma van Sechuanpeper... niet goedkoop maar wel een zeer feestelijk aperitiefhapje.


[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint Jakobsschelp op toast

Bretoense poularde en kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht-kreeft

Een zeer geslaagde en verrassende stoofschotel : gevogelte met kreeft.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense poularde en kreeft

Artisjok met foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Als aperitiefhapje of als voorgerecht, deze artisjok met foie gras zal smaken.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Artisjok met foie gras

Champagne - Angostura cocktail
01 01 2003 - 00:05 - cocktail - champagne

Het is een leuke cocktail, dat heb je nu eenmaal als je 't over champagne hebt : bubbels zijn fun.

Maar verkwist alsjeblieft niet je beste champagne aan deze cocktail !


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Champagne - Angostura cocktail

Sint Jakobsschelpen met oestersaus
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-sint jakobsschelp

Er zijn zoveel mogelijkheden met Jakobsschelpen, dit is er dus ééntje van.

Koop ze zo mogelijk vers, het verschil met diepgevroren is onwaarschijnlijk groot, enig nadeel : je kan ze niet het hele jaar door kopen.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint Jakobsschelpen met oestersaus

Flan met gekonfijte tomaten en parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - flan

Een hapje om de eetlust bij je genodigden te wekken. Een "crème brûlée" met gedroogde tomaten en parmezaanse kaas: probeer maar.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Flan met gekonfijte tomaten en parmezaanse kaas

Kerstbuche met nougat en chocolade
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Geen feestdiner zonder chocolade. In dit dessert wisselen we krokant met smeuïg, bitter en zoet af.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kerstbuche met nougat en chocolade

Verse eendenlever met floc de Cascogne
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-foie gras

Dit recept is van André Daguin, chef in Auch, een stadje in het hart van de Cascogne-streek.

Een streek in zuid-west Frankrijk, aan de Atlantische oceaan, gezegend met veel heerlijke produkten.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Verse eendenlever met floc de Cascogne

Everzwijnkoteletten met truffel, aardappelen en linzen van Puy
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - wild
Alle overweldigende smaken van het bos en de aarde samengebracht.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Everzwijnkoteletten met truffel, aardappelen en linzen van Puy

Chocoladebuche met noten
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Zo eenvoudig dat je kinderen dit dessert kunnen klaamaken en zo smakelijk dat je gasten hun vingers zullen aflekken.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladebuche met noten

Geflambeerde langoustines
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustines

Een aanrader als je het aandurft in je eigen keuken te flamberen !

Moeilijkheid : er voor zorgen dat je de langoustines niet te lang kookt.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Geflambeerde langoustines

Terrine van hert en eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - terrine - hert

Het wilde, krachtige hertenvlees met de smeuige, geraffineerde smaak van foie gras. Een schotel die je op voorhand  maakt waardoor je de dag zelf natuurlijk weer tijd wint.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van hert en eendenlever

Witte kerstbuche
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Geen kerstdiner zonder buche en liefst natuurlijk een witte buche. dus...


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witte kerstbuche

Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-sint jakobsvruchten

Een zeer geraffineerd aperitiefhapje met 2 overheerlijke schelpen en een zeer geparfumeerd kruid. Het is verbazend hoe de kardemom goed inspeelt op de subtiele smaak van Sint Jakobsvruchten en venusschelpen.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom

Eitje met foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Ideaal gerecht voor de brunch na de feesten om de restjes foie gras te verwerken. En nog een leuke verrassing voor eventuele gasten want het eitje verstopt de foie gras.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eitje met foie gras

Sint-Jakobsvruchten- en langoustinesoep met een vleugje safraan
01 01 2003 - 00:05 - soep-zeevruchten

Het beste seizoen voor zeevruchten is de winter. Onontbeerlijk dus om ze op te nemen in je feestmenu's. Dit voorgerecht is eenvoudig en licht, een ideaal begi dus.


[24] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint-Jakobsvruchten- en langoustinesoep met een vleugje safraan

Pompoenensoep met een roomijs van foie gras
01 01 2003 - 00:05 - soep-pompoenen

Een gewone pompoenensoep die buitengewoon wordt door het toevoegen van een bolletje ijs of basis van foie gras !


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pompoenensoep met een roomijs van foie gras

Kapoen gevuld met foie gras en vijgen
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kapoen

Als het even kan, kies dan een "chapon de Bresse", sappig en smakelijk vlees gegarandeerd.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kapoen gevuld met foie gras en vijgen

Terrine met Sint Jakobsschelpen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht- Jakobsschelpen

Een terrine met Jakobsschelpen : een grandioos begin voor je eindejaarsbanket.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine met Sint Jakobsschelpen

Carpaccio van langoustines
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langusitne

Hoe eenvoudiger hoe beter wat mij betreft als het om zeevruchten gaat. De subtiele smaak van langoustines zijn meer dan genoeg om een geslaagd voorgerecht te maken.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van langoustines

Exotische kerstbuche
01 01 2003 - 00:05 - dessert - vruchten

Een fris, kleurig en exotische afsluiter voor een kerstdiner.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Exotische kerstbuche

Kalkoen met abrikozen en rozijnen
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-kalkoen

Gevulde kalkoen, een klassieker voor de feestdagen maar net iets origineler.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalkoen met abrikozen en rozijnen

Gevulde aardappelen met foie gras
01 01 2003 - 00:05 - bijschotel - foie gras

Aardappelen ontbreken nooit op onze tafel. Deze bijzondere bereiding is zeer geslaagde bijschotel bij gegrild en rood vlees.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gevulde aardappelen met foie gras

Eendenlever met ajuintjes en gekonfijte radijsjes
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Gekonfijte rode radijsjes met een genereus geserveerde schijf foie gras : een goed begin voor een geslaagd dineetje.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever met ajuintjes en gekonfijte radijsjes

Kreeft met een mousseline van artisjok en rabarber
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - kreeft

Het beste van de kreeft, scharen en staart, klaargemaakt in licht gezouten boter geparfumeerd met tijm en look. Daarbij een sausje van artisjok en rabarber.

Geloof me, dit is een zeer geslaagd begin voor een grandioos feestmaal.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kreeft met een mousseline van artisjok en rabarber

Gekruide eendenlever in de oven
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Het geheim van dit recept is de juiste keuze en dosering van de kruiden waar je de foie gras in wentelt.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gekruide eendenlever in de oven

Eend gevuld met kastanjes en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte- eend

Voor een intiem feestmaal kies je beter geen al te grote vogel, zo vermijd je de rest van de week de restjes te moeten eten.

De eend bereiden we op dezelfde manier als haar grotere zusters, in de oven met een kastanje-foie gras vulling.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eend gevuld met kastanjes en foie gras

Langoustines met dragon
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-langoustine

Hoe verser de langoustines hoe beter, maar dat is natuurlijk de gouden regel voor alle zeevruchten. Dit recept is zeer eenvoudig gehouden zodat de subtiele smaak van langoustines tot hun recht komen.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustines met dragon

Foie gras en croûte de sel
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Foie gras door het zout gebakken, het kan niet eenvoudiger.

Je kan hem 3 à 4 dagen in de koelkast bewaren. Deze foie gras kan je zelfs invriezen en zo tot 4 maanden bewaren.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras en croûte de sel

Rundsfilet met truffel
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - rundvlees

en feestmaal van rund, foie gras en truffel. Bij deze rijkelijke bereiding kan je dooierzwammen, zuringpuree of een puree van aardpeer serveren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rundsfilet met truffel

Kastanjesoep met truffel en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - soep-truffel

Het truffelseizoen loopt nog een heel eind door na de feestdagen. Dus waarom ons beperken tot de feestdagen om deze uitzonderlijke paddestoel te degusteren?


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kastanjesoep met truffel en foie gras

Brochette van eendenlever, kersen en kardemom
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht- foie gras

Ben je op zoek naar een gemakkellijk en snel klaar voorgerecht dan is dit misschien wel iets voor jouw. Foie gras en kersen met het zeer aromatische kruid kardemom.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Brochette van eendenlever, kersen en kardemom

Kreeft met mandarijnen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-kreeft

Een salade van verse en smaakvolle en misschien verrassende ingredienten : thee en mandarijnen met kreeft !?!


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kreeft met mandarijnen

Geroosterde eendenborst met sarawakpeper
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-eend

Een vrij eenvoudige bereiding van eendenborst of magret met 't geparfumeerde sarawakpeper.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Geroosterde eendenborst met sarawakpeper

Chocoladetaart met clementinen
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Dit is 't seizoen om deze dessert uit te proberen. Verrassend toch hoe goed chocolade en citrusvruchten samengaan.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladetaart met clementinen

Kapoen met rozemarijn en een pannetje van paddestoelen en kastanjes
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kapoen

Geroosterd gevogelte met paddestoelen, kastanjes en rozemarijn.

Aan tafel met vrienden en familie zie ik trouwens geen reden waarom je de kapoen niet met je vingers mag eten !?


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kapoen met rozemarijn en een pannetje van paddestoelen en kastanjes

Stoofschotel van eendenlever, truffel en nieuwe groenten
01 01 2003 - 00:05 - foie gras- truffel

Dit is een snel klaar stoofschotel, simpel en toch bijzonder genoeg voor een feestmaal. Foie gras, truffel met nieuwe, frisse groentjes.


[24] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Stoofschotel van eendenlever, truffel en nieuwe groenten

Ganzenlever met armagnac en een Havana-sigaar
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Dit is geen grap, in dit gerecht verwerken we echt een sigaar, enfin een halve sigaar. Sigaarliefhebbers : geniet.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Ganzenlever met armagnac en een Havana-sigaar

Eendenlever gepocheerd in rode wijn
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Foie gras zelf klaarmaken is niet moeilijk, dit recept bewijst dat nogmaals.

Of je nu kiest voor de wijn of de bouillon om de eendenlever in te pocheren, het resultaat zal je niet ontgoochelen.


[19] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever gepocheerd in rode wijn

Romige soep van artisjok, parmezaanse kaas en eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - soep-artisjok

Een zachte soep van artisjokken waar je kleine stukjes krokant gebakken lever en geraspte parmezaanse kaas aan toevoegt.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Romige soep van artisjok, parmezaanse kaas en eendenlever

Kapoen Cyrano de Bergerac
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kapoen

Een haantje gevuld met kastanjes, artisjok en foie gras.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kapoen Cyrano de Bergerac

Poularde in "croûte de sel"
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-poularde

Kies gevogelte van goede kwaliteit, wikkel hem in zout, wacht, breek de zouten korst en het is klaar. Zo eenvoudig is dit recept.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Poularde in "croûte de sel"

Eendenlever in muscatwijn gemarineerd
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-eendenlever

Een geniaal recept als je een foie gras amateur bent. Je moet het recept wel 3 dagen op voorhand bereiden dus geduld is onontbeerlijk.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever in muscatwijn gemarineerd

Poularde met een vulling van pruimen en rozijnen
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - gevogelte

Pruimen en rozijnen worden vaak gebruikt bij gevogelte en zal dus zeker goed smaken bij het zachte, sappige vlees van een poularde.


[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Poularde met een vulling van pruimen en rozijnen

Groene kool gevuld met eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Foie gras in een frisse groene mantel gehuld.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Groene kool gevuld met eendenlever

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page