Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 26 Februari 2018  
Onthaal > Ingrediënten > Recepten met Foie Gras
 

Recepten met Foie Gras

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Crème brûlée de foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Een voorgerechtje dat je gemakkellijk op voorhand kan maken. Deze flan zal uw gasten zeker verrassen.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Crème brûlée de foie gras

Gebakken ganzenlever met druiven
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - ganzenlever

Gebakken ganzenlever is voor mij de lekkerste bereiding van dit produkt. Ganzen-en eendenlever gaan goed samen met vele produkten zoals peperkoek, rode vruchten, vijgen , boleet en zelfs met choucroute...


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken ganzenlever met druiven

Tournedos Rossini
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - rund
Het gerecht heet niet per toeval Rossini. Hij was niet alleen een getalenteerd muziekschrijver maar in z'n vrije tijd ook een gastronoom die dit recept heeft gecreëerd.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tournedos Rossini

Eendenborst en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-eend

Twee ingrediënten die bij uitstek worden geassocieerd met feestelijke maaltijden in een originele presentatie: moet je toch eens proberen.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenborst en foie gras

Salade van eend en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - salade - foie gras

Een salade met daarin al 't lekkers dat een eend ons kan bieden.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Salade van  eend en foie gras

Foie gras au torchon
01 01 2003 - 00:05 - basisbereiding -foie gras

Dit is werkelijk een basisbereiding van foie gras. Veel simpeler dan het lijkt, de enige voorwaarde voor succes is dat je een lever van goede kwaliteit kiest !


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras au torchon

Gebakken foie gras met spekulaas, rabarber en een siroop van aardbeienwijn
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Zoals je ziet kunnen aardbeien en rabarber niet alleen in desserts verwerkt worden.

Basis van dit recept is een klassieke foie gras met rabarber die ik combineer met een saus van aardbeienwijn en spekulaaskruimels die voor 't krokant accentje zorgen.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken foie gras met spekulaas, rabarber en een siroop van aardbeienwijn

Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Nog een niet te versmaden variant op de Sint Jakobsvrucht - foie gras alliantie.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen

Terrine van foie gras en morielje
01 01 2003 - 00:05 - 388 terrin foie gras morilles

Aarzel niet om een rauwe eendelever te kopen en deze zelf te bereiden, het is echt niet moelijk en veel goedkoper. En je zal zien dat de morielje paddestoelen zich heel goed verstaan met eendenlever.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van foie gras en morielje

Carpaccio van foie gras en eendenborst
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - eendenlever

Wie zegt dat foie gras alleen tijdens de eindejaarsfeesten mag worden

geserveerd ? Deze bereiding van eendenlever en eendenborst zal een feestelijk tintje geven aan al je maaltijden, 't hele jaar door.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van foie gras en eendenborst

Gevulde kwartels op een bed van rode kool met kaneel en appels
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kwartel

Ronde vlezige kwartels met een verrassende zoet-zout bereiding.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gevulde kwartels op een bed van rode kool met kaneel en appels

Crème brûlée van eendenlever met cassonade
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Een flan van foie gras met een gekarameliseerd laagje bruine suiker en nootjes, geloof me dit is echt lekker.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Crème brûlée van eendenlever met cassonade

Tagliatelle met truffel en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - pasta - foie gras

Als je echt van truffel wil genieten hou het dan simpel. Pasta is een prima geleider voor de krachtige smaak van truffel.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met truffel en foie gras

Foie gras in soesjes
01 01 2003 - 00:05 - hapje - foie gras

Een soesje gevuld met een mousse van foie gras, een aperitiefhapje dat wat werk vergt maar zeker de moeite loont.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras in soesjes

Gegrilde oesters met eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - oesters

Een origineel idee om je oesters te presenteren. Bovendien is 't snel, gemakkellijk maar vooral heerlijk.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegrilde oesters met eendenlever

Gebakken eendenlever met bessensaus
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

In plaats van de steeds weerkerende bosbes gaan we deze schotel opfleuren met aalbessen. Hun ietswat zure smaak gaat goed samen met foie gras.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken eendenlever met bessensaus

Foie gras met een wijn-en chocoladesaus
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-foie gras

Wees niet verbaasd, er bestaat ondertussen al een praline met foie gras dus waarom geen foie gras met chocoladesaus? Proef het eerst eens.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras met een wijn-en chocoladesaus

Eendenlever met truffel en porto
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-foie gras

Kies een foie gras met een mooi lichtroze kleur. Haal je kristallen glazen en zilveren bestek boven. Koop een verse brioche bij uw bakker en 't feestmaal kan beginnen.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever met truffel en porto

Kalkoen met een vulling van kastanjes en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-kalkoen
Kalkoen met een kastanje-eendenlever vulling : dit is dus de klassieker voor een kerstdiner.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalkoen met een vulling van kastanjes en foie gras

Langoustine en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - langoustine foie gras
Zoals altijd is het succes van de bereiding zeer afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten. Wees dus kieskeurig wat betreft de langoustines, foie gras en bouillon.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustine en foie gras

Artisjok met foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Als aperitiefhapje of als voorgerecht, deze artisjok met foie gras zal smaken.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Artisjok met foie gras

Verse eendenlever met floc de Cascogne
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-foie gras

Dit recept is van André Daguin, chef in Auch, een stadje in het hart van de Cascogne-streek.

Een streek in zuid-west Frankrijk, aan de Atlantische oceaan, gezegend met veel heerlijke produkten.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Verse eendenlever met floc de Cascogne

Terrine van hert en eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - terrine - hert

Het wilde, krachtige hertenvlees met de smeuige, geraffineerde smaak van foie gras. Een schotel die je op voorhand  maakt waardoor je de dag zelf natuurlijk weer tijd wint.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van hert en eendenlever

Eitje met foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Ideaal gerecht voor de brunch na de feesten om de restjes foie gras te verwerken. En nog een leuke verrassing voor eventuele gasten want het eitje verstopt de foie gras.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eitje met foie gras

Pompoenensoep met een roomijs van foie gras
01 01 2003 - 00:05 - soep-pompoenen

Een gewone pompoenensoep die buitengewoon wordt door het toevoegen van een bolletje ijs of basis van foie gras !


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pompoenensoep met een roomijs van foie gras

Kapoen gevuld met foie gras en vijgen
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kapoen

Als het even kan, kies dan een "chapon de Bresse", sappig en smakelijk vlees gegarandeerd.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kapoen gevuld met foie gras en vijgen

Gevulde aardappelen met foie gras
01 01 2003 - 00:05 - bijschotel - foie gras

Aardappelen ontbreken nooit op onze tafel. Deze bijzondere bereiding is zeer geslaagde bijschotel bij gegrild en rood vlees.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gevulde aardappelen met foie gras

Eendenlever met ajuintjes en gekonfijte radijsjes
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Gekonfijte rode radijsjes met een genereus geserveerde schijf foie gras : een goed begin voor een geslaagd dineetje.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever met ajuintjes en gekonfijte radijsjes

Gekruide eendenlever in de oven
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Het geheim van dit recept is de juiste keuze en dosering van de kruiden waar je de foie gras in wentelt.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gekruide eendenlever in de oven

Eend gevuld met kastanjes en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte- eend

Voor een intiem feestmaal kies je beter geen al te grote vogel, zo vermijd je de rest van de week de restjes te moeten eten.

De eend bereiden we op dezelfde manier als haar grotere zusters, in de oven met een kastanje-foie gras vulling.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eend gevuld met kastanjes en foie gras

Foie gras en croûte de sel
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Foie gras door het zout gebakken, het kan niet eenvoudiger.

Je kan hem 3 à 4 dagen in de koelkast bewaren. Deze foie gras kan je zelfs invriezen en zo tot 4 maanden bewaren.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras en croûte de sel

Rundsfilet met truffel
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - rundvlees

en feestmaal van rund, foie gras en truffel. Bij deze rijkelijke bereiding kan je dooierzwammen, zuringpuree of een puree van aardpeer serveren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rundsfilet met truffel

Kastanjesoep met truffel en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - soep-truffel

Het truffelseizoen loopt nog een heel eind door na de feestdagen. Dus waarom ons beperken tot de feestdagen om deze uitzonderlijke paddestoel te degusteren?


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kastanjesoep met truffel en foie gras

Brochette van eendenlever, kersen en kardemom
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht- foie gras

Ben je op zoek naar een gemakkellijk en snel klaar voorgerecht dan is dit misschien wel iets voor jouw. Foie gras en kersen met het zeer aromatische kruid kardemom.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Brochette van eendenlever, kersen en kardemom

Stoofschotel van eendenlever, truffel en nieuwe groenten
01 01 2003 - 00:05 - foie gras- truffel

Dit is een snel klaar stoofschotel, simpel en toch bijzonder genoeg voor een feestmaal. Foie gras, truffel met nieuwe, frisse groentjes.


[24] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Stoofschotel van eendenlever, truffel en nieuwe groenten

Ganzenlever met armagnac en een Havana-sigaar
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Dit is geen grap, in dit gerecht verwerken we echt een sigaar, enfin een halve sigaar. Sigaarliefhebbers : geniet.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Ganzenlever met armagnac en een Havana-sigaar

Eendenlever gepocheerd in rode wijn
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Foie gras zelf klaarmaken is niet moeilijk, dit recept bewijst dat nogmaals.

Of je nu kiest voor de wijn of de bouillon om de eendenlever in te pocheren, het resultaat zal je niet ontgoochelen.


[19] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever gepocheerd in rode wijn

Romige soep van artisjok, parmezaanse kaas en eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - soep-artisjok

Een zachte soep van artisjokken waar je kleine stukjes krokant gebakken lever en geraspte parmezaanse kaas aan toevoegt.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Romige soep van artisjok, parmezaanse kaas en eendenlever

Kapoen Cyrano de Bergerac
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kapoen

Een haantje gevuld met kastanjes, artisjok en foie gras.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kapoen Cyrano de Bergerac

Groene kool gevuld met eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Foie gras in een frisse groene mantel gehuld.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Groene kool gevuld met eendenlever

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page