Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 23 oktober 2017  
Onthaal > Ingrediënten > Recepten met witte wijn
 

Recepten met witte wijn

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Tartiflette
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kaas
Dit recept komt uit de Franse regio Savoie. Een hartige schotel waarmee de bergbewoners de winters doorkwamen en een afwisseling gaf voor kaasraclette en fondue.
[72] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tartiflette

Bretoense kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-kreeft

Er zijn er die twijfelen aan de Bretoense origine van deze kreeft : maar het recept en de ingediënten worden wel degelijk in Bretagne gebruikt ...!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense kreeft

Ajuinkonfituur
01 01 2003 - 00:05 - konfituur - ajuin
Ontonbeerlijk bij ganzenlever, wild, paté.
[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Ajuinkonfituur

Italiaanse sabayon
01 01 2003 - 00:05 - dessert - sabayon

Een sabayon, niets meer niets minder dan eieren, suiker, witte wijn en vooral een goed geoefende pols!

 Als je 't volhoudt is een heerlijke, luchtige wolk van een dessert je beloning.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Italiaanse sabayon

"Zeven uur in de oven"- lamsbout
11 04 2008 - 11:45 - hoofschotel - lam
De lange bereidingstijd brengen niet alleen het beste naar boven in een lamsbout, het geeft de kok ruimschoots de tijd om de andere schotels van een uitgebreide maaltijd voor te bereiden !! eentje om te onthouden voor de feestdagen dus..
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten "Zeven uur in de oven"- lamsbout

Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Nog een niet te versmaden variant op de Sint Jakobsvrucht - foie gras alliantie.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen

Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen

Een geraffineerd voorgerecht waarin eieren, prei en grijze garnalen ,het kaviaar uit de Noordzee wat mij betreft, samen worden gebracht. Overgoten met een saus die alle smaken perfect aan elkaar verbindt.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei

Garnalensoep met curry
01 01 2003 - 00:05 - soep-garnalen

een zeer geconcentreerde smaak van grijze garnalen, mijn absolute favoriet.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Garnalensoep met curry

Risotto met boleet en mascarpone
01 01 2003 - 00:05 - Hoofdschotel-risotto

Een schitterende risotto die elk feestmaal kan voorafgaan. U kan dit voorgerecht dan als volgt aankondigen :« Il risotto al mascarpone con il funghi porcini ».

Risotto met m'n favoriete paddestoel en een heerlijk romige mascarpone.


[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met boleet en mascarpone

Langoustines op z'n Amerikaans
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustine

Dit voorgerecht zal alleen maar de eetlust van uw gasten aanwakkeren. Kies bij vookeur voor dikke langoustines.

Une entrée de fête qui vous mettra en appétit avant les plats classiques qui ne manqueront pas de déferler sur votre table pendant les fêtes. Choisissez de préférences de grosses langoustines pour réaliser cette recette.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustines op z'n Amerikaans

Vijgen gevuld met chocolade
01 01 2003 - 00:05 - dessert - vijgen

Een lekkernij uit Calabrië, Italië met in de zon gedroogde vijgen gevuld met pure chocolade en gekonfijte cédrat.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vijgen gevuld met chocolade

Tagliatelle met inktvisjes
01 01 2003 - 00:05 - pasta - inkvis

Deze pastaschotel doet mij zo weer belanden op een terras aan de Italiaanse Riviera. Verse pasta en fijne inktvisjes, een zonnig gerecht toch?!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met inktvisjes

Langoustine en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - langoustine foie gras
Zoals altijd is het succes van de bereiding zeer afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten. Wees dus kieskeurig wat betreft de langoustines, foie gras en bouillon.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustine en foie gras

Rivierkreeftjes op z'n Luiks
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-schaaldieren

Onverwachte maar zeer geslaagde kombinatie tussen rivierkreeftjes en hesp.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rivierkreeftjes op z'n Luiks

Rundergebraad met een truffel-wijnsaus
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-rund

Dit is een recept met de beroemde Périgord-saus, het boegbeeld van de gastronomie uit Aquitanië, Zuidwest Frankrijk. Ontdaan van alle overbodige ingrediënten die er vaak worden aan toegevoegd. Een niet te missen recept.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rundergebraad met een truffel-wijnsaus

Geflambeerde langoustines
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustines

Een aanrader als je het aandurft in je eigen keuken te flamberen !

Moeilijkheid : er voor zorgen dat je de langoustines niet te lang kookt.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Geflambeerde langoustines

Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-sint jakobsvruchten

Een zeer geraffineerd aperitiefhapje met 2 overheerlijke schelpen en een zeer geparfumeerd kruid. Het is verbazend hoe de kardemom goed inspeelt op de subtiele smaak van Sint Jakobsvruchten en venusschelpen.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom

Dame blanche met sabayon
01 01 2003 - 00:05 - dessert- chocolde

Waarom niet twee grandiose desserten samenbrengen in één?

Voor de sabayon heb je een goed geoefende arm nodig maar Dame Blanche is geduldig, laat je dus niet afschrikken en begin er maar aan.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Dame blanche met sabayon

Gnocchi met boleet
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-gnochi

Boleet is één van mijn favoriete paddestoelen Elk excuus is dus goed om deze te verwerken in een recept. Dit recept is gebaseerd op de klassieker "tagliatelle met boleet".

De pasta is dus vervangen door gnocchis, die gemaakt zijn van aardappelen.


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gnocchi met boleet

Rundsfilet met truffel
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - rundvlees

en feestmaal van rund, foie gras en truffel. Bij deze rijkelijke bereiding kan je dooierzwammen, zuringpuree of een puree van aardpeer serveren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rundsfilet met truffel

Eendenlever in muscatwijn gemarineerd
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-eendenlever

Een geniaal recept als je een foie gras amateur bent. Je moet het recept wel 3 dagen op voorhand bereiden dus geduld is onontbeerlijk.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever in muscatwijn gemarineerd

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page