Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 22 januari 2017  
Onthaal > IngrediŽnten > Recepten van belgische keuken (belgie)
 

Recepten van belgische keuken (belgie)

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Tiramisu met spekulaas
01 01 2003 - 00:05 - dessert - spekulaas
Belgische versie van dit oorspronkelijk Italiaans recept. De lange vingers hebben we vervangen door speculaas, die een heerlijk kruidig parfum toevoegen aan dit nagerecht.
[17] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tiramisu met spekulaas

Mosselen natuur
30 08 2008 - 13:15 - zeevruchten-mosselen

Mijn vookeur als het op mosselen aankomt. Het eenvoudige recept laat je ten volle van de natuurlijke smaak van mosselen genieten.


[28] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mosselen natuur

Biefstuk met pepersaus en frietjes
15 10 2008 - 20:51 - hoofdschotel - biefstuk
Een van de of misschien wel De lievelingschotel van de Belgen ! Biefstuk, goudgele, krokante frieten en een romige pepersaus. hoe wil je daar aan weerstaan.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Biefstuk met pepersaus en frietjes

Witloofsoep met grijze garnalen
02 11 2008 - 10:31 - soep - witloof

Een recept gebaseerd op de klassieke ajuinensoep maar dan met grijze garnalen en witloof.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloofsoep met grijze garnalen

Tomaten gevuld met garnalen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - grijze garnalen

Van Oostende tot Spa, van Luik tot Brussel, overal staat er "tomate-crevettes" op het menu. Een even grote Belgische klassieker als frieten. En dan nog een heel gemakkelijk recept : tomaten gevuld met garnalen !


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tomaten gevuld met garnalen

Witloof in de oven
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - witloof

Gegratineerde witloof, een klassieker die op de menu van vele Brusselse brasseries voorkomt naast de garnaalkroketten, americain préparé en stoemp saucisse.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloof in de oven

Tong, kabeljauw en zeevruchten in de oven
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - vis

Een recept dat ik graag bij feestmaaltijden voorzet. Je gooit alle ingredienten in een schotel en die zet je in de oven, gemakkelijk toch?!


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tong, kabeljauw en zeevruchten in de oven

Américain préparé
07 09 2008 - 08:43 - hoofdschotel - biefstuk

Ziehier het recept voor gehakte biefstuk. Je kan het dan wel niet afleiden uit de naam maar eigenlijk is dit steak tartaar op z'n Brussels.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Américain préparé

Vlaamse asperges
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-asperges

 

Een vaandeldrager voor de Belgische keuken met één wonderlijk ingredient.

Je moet vooral tijdens het seizoen van midden mei tot midden juni, de godin van de asperges proeven : de Mechelse asperge.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vlaamse asperges

Gestoofd witloof
09 10 2008 - 22:32 - bijschotel - witloof

Een bijschotel die je gerust bij de beste gerechten van wild of gevogelte kan serveren.


[22] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gestoofd witloof

Vlaamse quiche
01 01 2003 - 00:05 - quiche-bier

Elke streek heeft blijkbaar zijn recept voor een quiche. Dit is dus een Vlaamse quiche met natuurlijk : bier.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vlaamse quiche

Chocoladewafels
01 01 2003 - 00:05 - dessert - wafel
Dit is een recept van Jean-Philippe Darcis, Meester-banketbakker te Verviers. Wat een heerlijk idee om de krachtige smaak van chocolade te kombineren met het parfum van een warme wafel.
[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladewafels

Spekulaas (Belgisch koekje)
01 04 2008 - 23:37 - koeken - spekulaas
Een Belgische specialiteit om fier op te zijn. Heerlijk om een speculaas onder te dompelen in een kop koffie !!
[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Spekulaas (Belgisch koekje)

Konijn met pruimen en geuze
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - konijn

Dit recept kan je ook konijn op z'n Brussels noemen. Het kan dus ook niet anders dan dat er geuze in zit. Je kan hier dus lekker experimenteren met de verschillende geuze : lambic, faro, kriek, enz


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Konijn met pruimen en geuze

Spek met gestoofd witloof op z'n Luiks
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - varken
De onnavolgbare smaak van gestoofd witloof met een lekker stuk varkensvlees. Dit is een typisch Luikse stoofschotel.
[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Spek met gestoofd witloof op z'n Luiks

Witloof met grijze garnaaltjes in de oven
01 01 2003 - 00:05 - fhoofdgerecht - garnalen

En nu een recept waarin 2 zeer populaire ingredienten uit de Belgische keuken zijn verwerkt. Witloof en grijze garnalen in de oven, zeer snel klaar en lekker bij de vis.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloof met grijze garnaaltjes in de oven

Hammetje met prei-puree
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - varken

Hammetje en een prei-puree, waarvan je de groenten in de vleesbouillon hebt gekookt. Lekker toch!


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Hammetje met prei-puree

Puree met grijze garnalen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen

Maak een eenvoudige puree en voeg er wat groentjes maar vooral grijze garnalen aan toe en je hebt een grandiose schotel. Ik ben een absolute fan van grijze garnalen.


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Puree met grijze garnalen

Gebakken tong met mosterd en spinazie
01 01 2003 - 00:05 - vis-tong

Dit is een recept uit Zeebrugge aan de Belgische Noordzee . De originaliteit ligt erin dat de gebakken vis gekombineerd is met een saus op basis van vleesnat en mosterd. Je presenteert de vis op ee bedje van jonge spinazie. Je zal ontdekken dat dit een zeer lekker alternatief is voor de traditionele gebakken tong.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken tong met mosterd en spinazie

Stoofvlees met geuze en stoemp
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - rund
Een smakelijke manier om een goed stuk rood vlees te serveren. Rundsfilet met een puree en een heerlijke saus met geuze en groentjes.
[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Stoofvlees met geuze en stoemp

Mosselen met bier
01 01 2003 - 00:05 - hoofdshotel - mosselen
Ik verkies nog altijd mosselen natuur maar een bereiding met bier is ook echt wel geslaagd. Vandaar dus een mosselrecept met bier uit Hoegaarden.
[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mosselen met bier

Vlaamse karbonades met trappistenbier en rundswang
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - karbonades

Dit is mijn persoonlijke recept voor DE Vlaamse karbonades.

Het basisingrediënt is ongewijzigd: rundswang is een must voor deze schotel.

Mijn persoonlijke inbreng :  trappistenbier van Rochefort, jenever en een mergpijp.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vlaamse karbonades met trappistenbier en rundswang

Kip gemarineerd in Chimay Bleue trappistenbier
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - gevogelte

Het bier Chimay bleue heb ik leren appreciëren door mijn grootmoeder, groot amateur van trappistenbieren.  Op mijn beurt wil ik je dus laten kennis maken met de mogelijkheden van dit bier in de keuken.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kip gemarineerd in Chimay Bleue trappistenbier

Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen

Een geraffineerd voorgerecht waarin eieren, prei en grijze garnalen ,het kaviaar uit de Noordzee wat mij betreft, samen worden gebracht. Overgoten met een saus die alle smaken perfect aan elkaar verbindt.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei

Echte Belgische frieten
01 01 2003 - 00:05 - ftraditioneel - aardappelen

Waarom weerstaan !

Er is één geheim ingredient, je gebruikt ossewit als frituurvet.

Voor dit recept hebt ik me laten inspireren door Pierre Wynants, ex-chef van het nu 2 sterren restaurant "Comme Chez Soi" te Brussel.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Echte Belgische frieten

Quiche met Mechelse asperges
01 01 2003 - 00:05 - quiche-asperges

Nog een recept om uit te proberen tijdens het seizoen van de witte asperges.

Een quiche waarin de fijne smaak van asperges goed tot z'n recht komt.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Quiche met Mechelse asperges

Verloren brood met aardbeien
01 01 2003 - 00:05 - dessert - brood

Een oud Belgisch recept dat nog beter zal smaken als je het wit brood vervangt door kramiek, een suikerbrood dat al een lekkernij op zich is.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Verloren brood met aardbeien

Gegratineerde eieren met grijze garnalen en witbier
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen
Een recept die de getuige op het huwelijk van Mademoiselle Beulemans, pareltje van het Brussels theater ons meegeeft. Een zeer geslaagd huwelijk tussen bier, grijze garnalen en eitjes.
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegratineerde eieren met grijze garnalen en witbier

Worteltjesstoemp
01 01 2003 - 00:05 - bijschotel - aardappelen

Stoemp oftewel puree op z'n Brussels, is een populair recept dat genereus geserveerd moet worden bij een gebraden worst.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Worteltjesstoemp

Quiche met Maredsous
01 01 2003 - 00:05 - quiche- kaas

Een variant op de klassieke quiche Lorraine waaraan ik de kaas van de abdij van Maredsous hebt toegevoegd.

Je kan je wel inbeelden dat een abdijbier van Maredsous er ook goed zal bij smaken.


[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Quiche met Maredsous

Rivierkreeftjes op z'n Luiks
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-schaaldieren

Onverwachte maar zeer geslaagde kombinatie tussen rivierkreeftjes en hesp.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rivierkreeftjes op z'n Luiks

Pannenkoeken met paddestoelen en Ardense ham
01 01 2003 - 00:05 - Pannenkoeken
Een zalig warme pannenkoek, gevuld met hesp, paddestoelen, kaas, net uit de oven en een glas goed gekoelde witte Elzas-wijn. Meer moet dat niet zijn.
[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pannenkoeken met paddestoelen en Ardense ham

Witloofsoep met mimolette-kaas
01 01 2003 - 00:05 - soep-witloof

Een hartelijke soep van witloof en kaas voor de winterperiode. Ideaal als voorgerecht bij een gebakken zeetong.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloofsoep met mimolette-kaas

Zwarte pens en spruitjespuree
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - worst
Dit recept is m'n Achillespees. Stel je een donkere, koude winterdag voor en deze eenvoudige schotel  om je te verwarmen.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Zwarte pens en spruitjespuree

Witloofrolletjes met bier
01 01 2003 - 00:05 - bijschotel - witloof
Gestoofd witloof in een laagje spek gerold. Je kan dit zowel als hoofdgerecht als bijgerecht ter vervanging van prinsessenboontjes in spek serveren.
[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloofrolletjes met bier

Vinaigrette met frambozen geuze
01 01 2003 - 00:05 - vinaigrette - geuze
Een vinaigrette met bier in plaats van azijn. Je kan dit recept op basis van geuze gemakkelijk in plaats van een vinaigrette met gearomatiseerd azijn (frambozen) gebruiken.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vinaigrette met frambozen geuze

Rundskarbonade met geuze
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - rund

Een stoofschotel waarbij je keuken zich zal vullen met de heerlijke geur van karbonade en geuze.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rundskarbonade met geuze

Omelet met Mechelse asperges
01 01 2003 - 00:05 - hoofschotel - asperges
Profiteer tijdens het seizoen van de Mechelse asperges om naast de klassieker "Asperges op z'n Vlaams" ook dit recept eens uit te proberen. Recept dat ook 'n "Mechels omelet" heet.
[20] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Omelet met Mechelse asperges

Zeetong met kriek
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-vis

De tongfilets in een lichte bouillon met kersenbier klaargemaakt en dan opgediend met een crèmige saus en aardappelkroketjes.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Zeetong met kriek

Spekulaasijs met rozijnen
01 01 2003 - 00:05 - dessert - ijs

Een roomijs waarin 't typisch Belgisch koekje, spekulaas, is verwerkt.

Overheerlijk. Aan het basisrecept heb ik wat rozijnen en rum toegevoegd.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Spekulaasijs met rozijnen

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page