Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Terrine van Sint-Jakobsschelpen
 
01.01.2003 -terrine - Sint-Jakobsschelpen

Terrine van Sint-Jakobsschelpen

« Een grootse terrine, als voorgerecht bij een blauwe Bretoense kreeft. Het summum van een feestmaal....  » 
Type voorgerecht - feestgerecht - schelpdieren - terrine - Sint-Jakobsschelpen - eieren - zeevruchten
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 20 minuten bereiding - 40 minuten kooktijd
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

Bereiding

  • Mix de 15 Sint-Jakobsschelpen en 5 gr zout totdat je een fijne mousse bekomt.
  • Voeg de 3 eieren en de eierdooier toe.
  • Voeg dan de boter toe en peper.
  • Mix zo snel mogelijk en zet de mousse dan 10 minuten in koelkast.
  • Snij de 6 overgebleven Jakobsschelpnoten met hun koraal in kleine stukken.
  • Haal de mousse uit de koelkast en voeg de stukjes Sint-Jakobscchelp voorzichtig toe aan de mousse met behulp van een spatel.
  • Giet alles in een terrine die je vooraf hebt ingewreven met boter of bedekt hebt met vetvrij papier.
  • Zet de terrine gedurende 40 miuten, in een bain-marie in de oven voorverwarmd op 17O°.
  • Laat de terrine eerst afkoelen vooraleer je ontvormt.

Suggesties

Je kan deze terrine koud of lauw opdienen met een mayonaise met notenolie of met een sausje van room en safraan.

Deze terrine kan je ook als carpaccio opdienen met fijn gesneden Parmaham afgewisseld. Geserveerd met een weinig notenolie, balsamicumazijn en bestrooid met grof zout en fijngestampte hazelnoten.

Vos Commentaires

commentaire 09 08 2008 - 21:18 par guy depaepe [ site ]

geachte ik ben in Bretange kookles gaan volgen met volgend recept:
Recept staartvis
500gr Lotte
1 busje room
10 eiwitten + 1 eigeel
2 sjalotten
2dl witte wijn
200gr boter
Water voor bain marie in oven zetten
Sest van citroen; limoen; appelsien (één schelletje van elk)
Sest eventjes afkoken 2min in water
Sest fijn snijden en sjalotten samen in witte wijn laten sudderen +/- 20min
Lotte in stukken snijden en 10 stukken afzonderlijk houden de rest in blender fijn hakken
10 eiwitten en 1 eigeel los kloppen en bijvoegen in cutter op het einde room toevoegen; peper en zout.
Potjes half vullen stukje Lotte en garnalen dan verder vullen met pasta£.
In oven 180° 25 min

Saus
Terwijl sap verder laten inkoken en van het vuur 200gr boter oplossen + twee eetlepels room peper en zout, dit warm houden maar niet koken, en iets limoen toevoegen.


De vraag is nu of verhouding eieren goed is of is dat van uw recept beter?

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page