Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 23 oktober 2017  
Onthaal > recepten Sint-Jakobsschelp met Ganda ham op een bedje van prei en een parmezaans koekje
 
03.04.2008 -hapje - St Jakobsvrucht

Sint-Jakobsschelp met Ganda ham op een bedje van prei en een parmezaans koekje

« Dit gerecht ziet er niet alleen goed uit. Jakobsvrucht, ganda ham en parmezaanse kaas: onvoorstelbaar hoe goed deze ingrediënten samengaan.  » 
Type Voorgerecht - aperitief - hapjes - Sint-Jakobsschelp - Ganda ham - prei - parmezaanse kaas - zeevruchten - schelpdieren
Moeilijkheidsgraad vrij gemakkelijk
Bereidingstijd 45 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 hapjes:

Bereiding

Parmezaans koekje

  • Verwarm een pan op een zacht vuur.
  • Rasp de parmezaanse kaas in de pan totdat je een ronde van 5-6 cm diameter krijgt. Zorg ervoor dat het midden 1-2 mm dik is, de boorden mogen onregelmatig zijn.
  • Laat de kaas 3-4 minuten smelten. Schud de pan een beetje, het koekje is klaar als er geen losse kruimels kaas meer zijn.
  • Laat dit 1 minuut afkoelen.
  • Leg het koekje voorzichtig op de ronding van een fles zodat het een gebogen vorm krijgt.

Sint-Jakobsschelp

  • Snij lange repen van 8 cm op 1,5 cm van de ham.
  • Leg een reep rond de Sint-Jakobsschelp (het vlees dus enkel 't witte deel) en prik deze vast met een houten tandenstoker.
  • Verwarm de pan op een hoog vuur, zonder vetstof.
  • Bak de Sint-Jakobsschelp met ham gedurende 40 seconden aan elke zijde.

Prei

  • Maak de prei schoon en snij een stuk van 5 cm van het witte gedeelte en een stuk van het groene gedeelte.
  • Snij  de stukken in Julienne, in zeer fijne reepjes van 1-2 mm.
  • Bind de reepjes samen in een bundeltje.
  • Blancheer het bundeltje gedurende 1 minuut in kokend water.
  • Laat de prei daarna goed uitlekken.

Sabayon

  • Mix het koraal (oranje deel) van de Sint-Jakobsschelp fijn.
  • Meng het koraal met de eieren , de witte wijn en het tomatenconcentraat.
  • Peper en zout.
  • Plaats de kom in een warmwaterbad (bain Marie) van 60-70°.
  • Opkloppen gedurende 10-15 minuten totdat je een luchtige mousse krijgt.

Presentatie

  • Leg het parmezaans koekje op een warm bord.
  • Dresseer de prei en overgiet deze met een soeplepel sabayon.
  • Verwijder de tandenstoker uit de Sint-jakobsschelp met ham en leg die op de prei.
  • Bestrooi met een snuifje peper en zout.
Vos Commentaires

commentaire 15 02 2009 - 20:46 par Verbeken Pierre

Dit gerechtje ziet er niet alleen goed uit ,het is ook heel lekker en licht ! Alleen van de ronding van de fles bij het kaaskoekje blijft achteraf niets over gezien het bord warm is en de geblancheerde prei het koekje terug vlak krijgt ,en de sabayon is nogal vast bij de voorgestelde hoeveelheid van de ingrediŽnten

commentaire 15 02 2009 - 20:45 par Verbeken Pierre

Dit gerechtje ziet er niet alleen goed uit ,het is ook heel lekker en licht ! Alleen van de ronding van de fles bij het kaaskoekje blijft achteraf niets over gezien het bord warm is en de geblancheerde prei het koekje terug vlak krijgt ,en de sabayon is nogal vast bij de voorgestelde hoeveelheid van de ingrediŽnten

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page