Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 18 december 2017  
Onthaal > recepten Scampis met lookboter en boursin
 
26.07.2008 -voorgerecht - reuzengarnalen

Scampis met lookboter en boursin

« Een zeer eenvoudig recept om duimen en vingers bij af te likken. Voorzie veel saus en brood om te deppen.  » 
Type Voorgerecht - zeevruchten - reuzengarnalen - scampis - wijn - look - boursin
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Als hoofdgerecht voor 2 personen of als voorgerecht  voor 4 personen :

Bereiding

  • Pel de look en snij in grove stukken.
  • Was de bladpeterselie en verwijder de steeltjes.
  • Verwijder de koppen van de garnalen (je kan die eventueel verwerken in een ander recept zoals bevoorbeeld vissoep).
  • Mix de look, bladpeterselie, boursin en zachte boter tot je een smeuïge massa hebt.
  • Laat de boter smelten in een hete pan.
  • Voeg de witte wijn toe zodra de boter is gesmolten.
  • Leg de garnalen in de pan zodra de boter heet is en laat ze 3 - 5 minuten bakken.
  • De garnalen zijn klaar zodra hun schaal oranje-rood is gekleurd.
  • Voeg de room toe en laat de pan nog 2 minuten op een lager vuur staan.

Suggesties

Je zou een beetje safraan kunnen toevoegen aan dit recept.

Wat je ook nog kan toevoegen is een julienne van groenten zoals prei, wortelen en selderij.

Vos Commentaires

commentaire 26 08 2012 - 16:40 par Karin

Beste, mag ik u op een steeds terugkerende taalfout wijzen?
Het is ťťn scampo en meerdere scampi. Scampi's is van het goede ťcht teveel.

commentaire 24 12 2010 - 02:56 par Kwakmanboe

Dit lijkt me echt niet moeilijk.
Fijn snijden, alles mengen en mixen.
Warmen in de pan,
Wijn erbij, even aan de kook laten komen.
Scampis erbij.
Even laten "stoven"( zeker niet te lang want dan worden scampis taai)
Afwerken met de room die je nog ven laat opwarmen.
Bij mij krijgen ze het morgen als kerstvoorgerecht.
Garneren met een (kers)tomaatje de rest van de peterselie, een half schijfje citroen..
en een toefje lintpasta.

Kan niet slecht zijn.

commentaire 19 10 2010 - 23:23 par Scampimeisje

Heey Allemaal,

ik heb dit gerechtje gisteren gemaakt en het was SU-PER lekker!!!

Je moet gewoon de boursin, peterselie, bakboter en look in een potje samen doen.. Dat mixen en daarna die mengeling in een hete pan laten bakken.. Dat is de vetstof om achteraf je scampi's met te bakken..

Van zodra die mengeling gesmolten is doe je er de witte wijn bij.. Effe laten koken( minuutje ongeveer, niet te lang dus) en dan de scampitjes derbij.. een minuutje of 3 tot 5.. dan de room bijvoegen..

en ik doe er dan nog wat peterselie en zacht paprikapoeder aan toe..

geloof me, je likt bna je bord uit! Mijn vriend zei dat ie nog wat ging pakken, maar zn teleurstelling was groot toen ie zag dat ie alles al had opgegeten xD..

Het is echt een aanrader hoor!

commentaire 04 08 2010 - 20:46 par Andreeke de wanna be kok

Uitleg lijkt mij toch duidelijk.
'k Zal het straks eens proberen voor 7 personen en hun bevindingen laten weten. Wish me luck :).

commentaire 04 06 2010 - 00:17 par scampi fan

heerlijk gerecht een aanrader

commentaire 15 05 2010 - 04:03 par ontevreden scampikok

de uitleg van dit recept stinkt zo mogelijk nog harder dan het gerecht zelf!

commentaire 25 04 2010 - 23:16 par Scampivrouw

Is inderdaad niet duidelijk. Moet je de boter met de boursin, look en bladpeterselie verwarmen of niet? Of bedoel je vloeibare boter die je in de winkel kan kopen? Moet je de scampi's in nog andere boter bakken of moet de look, peterselie en boursin erbij? De room en de wijn moet dus wel zowiezo bij de scampi's? De julienne van groenten wordt waarschijnlijk eerst even gefruit en daarna toegevoegd aan het geheel (met de scampi's) of serveer je deze appart als groenten? Gelieve te reageren want ik had reeds al mijn ingrediŽnten gekocht en stond plotseling voor een misterie toen ik eraan wou beginnen... Moet heel erg lekker zijn maar is helaas echt niet duidelijk genoeg.

commentaire 25 04 2010 - 23:15 par Scampivrouw

Is inderdaad niet duidelijk. Moet je de boter met de boursin, look en bladpeterselie verwarmen of niet? Of bedoel je vloeibare boter die je in de winkel kan kopen? Moet je de scampi's in nog andere boter bakken of moet de look, peterselie en boursin erbij? De room en de wijn moet dus wel zowiezo bij de scampi's? De julienne van groenten wordt waarschijnlijk eerst even gefruit en daarna toegevoegd aan het geheel (met de scampi's) of serveer je deze appart als groenten? Gelieve te reageren want ik had reeds al mijn ingrediŽnten gekocht en stond plotseling voor een misterie toen ik eraan wou beginnen... Moet heel erg lekker zijn maar is helaas echt niet duidelijk genoeg.

commentaire 25 04 2010 - 23:15 par Scampivrouw

Is inderdaad niet duidelijk. Moet je de boter met de boursin, look en bladpeterselie verwarmen of niet? Of bedoel je vloeibare boter die je in de winkel kan kopen? Moet je de scampi's in nog andere boter bakken of moet de look, peterselie en boursin erbij? De room en de wijn moet dus wel zowiezo bij de scampi's? De julienne van groenten wordt waarschijnlijk eerst even gefruit en daarna toegevoegd aan het geheel (met de scampi's) of serveer je deze appart als groenten? Gelieve te reageren want ik had reeds al mijn ingrediŽnten gekocht en stond plotseling voor een misterie toen ik eraan wou beginnen... Moet heel erg lekker zijn maar is helaas echt niet duidelijk genoeg.

commentaire 11 04 2010 - 21:00 par richard

Het is mij volgens de opgegeven bereidingsmanier niet duidelijk wat met de smeuige massa van look , bladpeterselie, boursin en zachte boter moet gebeuren ?

commentaire 11 04 2010 - 20:59 par richard

Het is mij volgens de opgegeven bereidingsmanier niet duidelijk wat met de smeuige massa van look , bladpeterselie, boursin en zachte boter moet gebeuren ?

commentaire 04 06 2009 - 04:39 par CUSTERS EMMI

graag recept van skampis met look

commentaire 15 03 2009 - 04:10 par Michel [ site ]

Is het de bedoeling de hele mikmak in de pan te kieperen of bedoelt ge met boter enkel de boter? of wordt de saus koud geconsumeerd?
en vooral; wat met het darmkanaal?

commentaire 08 04 2008 - 18:32 par Scampiman

Is het de bedoeling de hele mikmak in de pan te kieperen of bedoelt ge met boter enkel de boter? of wordt de saus koud geconsumeerd?
en vooral; wat met het darmkanaal?

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page