Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Gambas met vanille
 
01.01.2003 -voorgerecht -gambas

Gambas met vanille

« 

Snel klaar en heel eenvoudig maar ook subliem en geraffineerd. Je hebt maar weinig ingrediënten en slechts enkele minuten tijd nodig : ideaal als je moet improviseren.

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - zeevruchten - schaaldieren - gambas - vanille
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 10 min - kooktijd : 4 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen

12 gambas
6 vanillebonen
30 gr boter
Maldonzout
witte Muntok peper

Bereiding

  • Pel de gambas.
  • Bak de gambas in boter op een gemiddeld vuur gedurende 2 minuten per zijde.
  • Leg de gambas (niet de saus) in een schotel en zet ze dan in de oven op 50°.
  • Snij 1 of 2 vanillebonen in de lengte in twee en schraap de binnenkant leeg.
  • Doe dit schraapsel bij de saus, in de pan waarin je de gambas hebt gebakken.
  • Snij de resterende vanillebonen in stukjes en prik deze op de gambas.
  • Leg per bord 2 gambas en druppel er wat boter-vanille over.
  • Goed warm opdienen. Indien nodig kan je elk bord nog enkele seconden onder de grill plaatsen.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page