Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 22 mei 2018  
Onthaal > recepten Warme choco met peper
 
01.01.2003 -drank - chocolade

Warme choco met peper

« 

Warme chocomelk met peper. Het is niet alleen een hype in de pralinewereld, chocolade en peper gaan echt waar, zeer goed samen.

 » 
Type drank - chocolade - peper
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 20 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen

200 gr pure chocolade (minstens 70% cacao)

60 cl melk

2 eetlepels vloeibare honing

1 klein gedroogde Cayenne-peper

2  mespuntjes jamaicaanse peper

2 mespuntjes kubebpeper

1/2 vanilleboon

Bereiding

  • Maal de pepers tot een fijn poeder.
  • Snij de vanilleboon in de lengte in twee.
  • Hak de chocolade in stukjes.
  • Verwarm de melk op een heet vuur en leg er de vanilleboon in.
  • Doe er de chocolade bij en roer voordurend totdat de chocolade volledig gesmolten is.
  • Zorg ervoor dat de melk niet kookt! Verminder de temperatuur dus voor het kookpunt is bereikt.
  • Voeg er de gemalen pepers en honing bij en roer.
  • Laat de choco nog 10 minuten op een zacht vuur warmen en klop de choco eens stevig op en filter de choco voordat je hem serveert.

Suggesties

Heerlijk bij spekulaas, kruidenkoek...
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page