Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Visterrine
 
31.03.2008 -voorgerecht - vis

Visterrine

« Serveer deze schotel tijdens een koud buffet. Ze zal uw gasten niet onverschillig laten.  » 
Type Voorgerecht - koud buffet - feestgerecht - terrine - vis - zalm - lot - roze garnalen
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 20 minuten bereiding - 45 minuten kooktijd
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 6 personen :

Bereiding

  • Versnij de vis, look en ajuin zeer fijn in een mixer.
  • Voeg de eieren, room en verkruimeld brood (of beschuiten) toe.
  • Vermeng tot je een homogene en schuimige consistentie krijgt.
  • Voeg erbladpeterselie, peper en zout aan toe volgens uw smaak.
  • Beboter een ovenschotel.
  • Giet de helft van de bereiding in de schotel en bedek deze met een laag roze garnalen.
  • Giet nu de rest hierover.
  • Voorverwarm de oven op 180° (Termostaat 6).
  • Plaats de schotel in een warmwaterbad in de oven gedurende 45 minuten.

Je kan deze bereiding lauw of koud serveren.

Suggesties

Verkies grof zout voor de bereiding dit geeft een krokant tintje aan de zachte textuur van de schotel.

Je kan de roze garnalen natuurlijk ook vervangen door heerlijke grijze garnalen of zelfs langoustine.

Als dressing kan je een dille en bieslook, aangelengd met citroensap gebruiken.

Als je voor zalm hebt gekozen dan kan je eens proberen met deze schotel een klein glaasje whisky serveren. Verbazend hoe de whisky de eetlust van uw gasten zal opwekken.

Vos Commentaires

commentaire 22 12 2009 - 18:49 par Stéphane

Ik vraag me serieus af, waar de gelatine blaadjes erin moeten en hoeveel

commentaire 14 12 2009 - 02:45 par Goossens Leen

Kan ik deze terrine invriezen?

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page