Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 25 november 2017  
Onthaal > recepten Pannenkoeken met paddestoelen en Ardense ham
 
01.01.2003 -Pannenkoeken

Pannenkoeken met paddestoelen en Ardense ham

« Een zalig warme pannenkoek, gevuld met hesp, paddestoelen, kaas, net uit de oven en een glas goed gekoelde witte Elzas-wijn. Meer moet dat niet zijn. » 
Type voorgerecht - pannenkoeken - ham - Ardense hesp - paddestoelen - kaas - cantharel,dooierzwam
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding van het beslag: 20 mn – Rust : 1 à 2 u - bereiding van de pannenkoeken : 30 mn - bereiding van de vulling: 20 mn – kooktijd: 25 mn
Oorsprong België-Ardennen
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

6 boekweitpannenkoeken
2 schijven gekookte hesp
2 schijven Ardense hesp
150 gr dooierzwammen (cantharel)
60 gr de zachte boter
1 eetlepel bloem
geraspte nootmuskaat
25 cl room

30 gr geraspte gruyère
zout
zwarte peper

Bereiding

Bereiding van de vulling :

  • Verwijder het vet van de hespen en snij de schijven in grove stukken. Reinig de paddestoelen en snij ze in stukken.
  • Laat 25 gr boter smelten in een kookpot.
  • Voeg er de hesp aan toe en verwarm deze al roerend. Haal de hesp uit de kookpot.
  • Voeg 20 gr boter en de paddestoelen toe aan de pot. Bak de paddestoelen gedurende 10 minuten, blijf voortdurend roeren.
  • Doe er dan de hesp terug bij en bestrooi met bloem en nootmuskaat.
  • Peper en zout met mate.
  • Giet er na 2 à 3 minuten de helft van de room bij en laat nog een paar minuten verder sudderen. Blijven roeren.

 

Bereiding van de pannenkoeken :

  • Verwarm de oven op 200°.
  • Verdeel in het midden van elke pannenkoek de vulling, plooi de randen van de pannenkoeken naar het midden zodat je een vierkant bekomt.
  • Schik de pannenkoeken in een ovenschotel, giet er de rest van de room over en bestrooi met geraspte kaas.
  • Verdeel de rest van de boter in brokjes over de schotel.
  • Zet de schotel in de oven gedurende 10 minuten.
  • Overgiet de pannenkoeken regelmatig met de room in de schotel.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page