Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Vrijdag 17 augustus 2018  
Onthaal > recepten Pannenkoeken gevuld met tomaten en kaas
 
01.01.2003 -hofdgerecht- pannenkoek

Pannenkoeken gevuld met tomaten en kaas

« 

Pannenkoeken gevuld met heerlijke tomaten en Italiaanse kaas, gegratineerd in de oven.

 » 
Type

hoofdgerecht - pannenkoeken - tomaten - kaas - ricotta - mozzarella

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 20 min – Rust (pannenkoekendeeg): 1 à 2 u - kooktijd : 30 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 5 à 6 personen :
Ingrediënten voor de pannenkoeken :

330 gr boekweitbloem
10 gr grof zout
75 cl koud water
1 ei


Ingrediënten voor het beleg :

500 gr ricotta
250 gr mozzarella
100 gr geraspte parmezaanse kaas
6 tomaten
15 blaadjes verse basilicum
2 eetlepels olijfolie
zout
Peper

gerei :

een klopper (niet elektrisch)
pannekoekenpan of een pan met platte bodem
plastiekfolie

Bereiding

bereiding van de pannenkoeken :

  • Meng het zout en de bloem in een kom.
  • Giet er beetje bij beetje het water bij en meng met de hulp van een klopper. Als je alles goed gemengd hebt en er dus geen klontertjes meer zijn, meng je er nog 1 ei onder. Als het deeg je te dik lijkt voeg je er nog een beetje water aan toe.
  • Bedek de kom met plastiekfolie en laat het deeg 1 à 2 uur rusten in de koelkast.
  • Besmeer je pan met een beetje olie. Giet een pollepel deeg in de pan, laat het deeg rondlopen in de pan zodat de hele bodem bedekt is met deeg.
  • Bak de pannekoek goudbruin aan beide kanten.
  • Bak alle pannekoeken en stapel ze op één bord opeen zodat ze niet uitdrogen.

bereiding van het beleg :

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Pel de tomaten, snij ze in kleine stukjes en laat deze uitlekken. Kruid met peper en zout.
  • Snij de mozzarella in kleine blokjes en meng deze met de ricotta en de fijngesneden balisicum.
  • Verdeel en smeer dit beleg over de afgekoelde pannekoeken en rol die dan op.
  • Snij de pannekoeken in gelijke stukken en schik deze stukken in een ovenschotel die je eerst licht met olie hebt ingewreven.
  • Giet de resterende olijfolie en de tomaten over de pannekoeken.
  • Strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over en zet de schotel in de oven gedurende 30 minuten.

Onmiddellijk opdienen.

Wijn

Chianti
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page