Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 17 december 2017  
Onthaal > recepten "Zeven uur in de oven"- lamsbout
 
11.04.2008 -hoofschotel - lam

"Zeven uur in de oven"- lamsbout

« De lange bereidingstijd brengen niet alleen het beste naar boven in een lamsbout, het geeft de kok ruimschoots de tijd om de andere schotels van een uitgebreide maaltijd voor te bereiden !! eentje om te onthouden voor de feestdagen dus.. » 
Type Hoofdschotel - stoofschotel - lam - schaap - lamsbout - schapenbout - witte wijn - look
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 7 uur
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 4 personen:

Bereiding

Voorbereiding van de ingrediënten

  • Pel de ajuin en de wortel en snijd ze in ringen.
  • Kook de ongepelde look gedurende 3 minuten in water.
  • Wrijf de bout in met zout.
  • Leg de bout omringd door de look in de neteldoek en bind deze toe.

Bereiding

  • Leg de bout in een pan, doe er de ajuin, wortel, salie en peperbolletjes bij.
  • Overgiet dit met de wijn en vul aan met water zodat alles bedekt is.
  • Plaats het deksel op de pan en zet ze in de oven gedurende 7 uur op 15O° (thermostaat 5) .

Suggesties

Ideaal hierbij past een aardappelpuree waaronder je de gepelde look kan mengen of ook nog gegratineerde aardappelen (gratin dauphinois).

Wijn

Saumur Champigny « Marginale » van Thierry Germain

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page