Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Konijn met pruimen en geuze
 
01.01.2003 -hoofdschotel - konijn

Konijn met pruimen en geuze

« 

Dit recept kan je ook konijn op z'n Brussels noemen. Het kan dus ook niet anders dan dat er geuze in zit. Je kan hier dus lekker experimenteren met de verschillende geuze : lambic, faro, kriek, enz

 » 
Type

hoofdschotel - konijn - bier - pruimen - armagnac

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd marinade :24 u - bereiding : 20 minuten - kooktijd 2 uur
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

2 kleine konijnen (gekuisd en zonder kop)
50 gr (varkens)reuzel
100 gr bloem
3 sjalotten
2 ajuinen
2 eetlepels  bosbessenkonfituur                        
75 cl geuze (bier)
20 gedroogde pruimen
12 cl Armagnac
zout en peper

Bereiding


  • Week de pruimen in de Amagnac gedurende 24 uur in de koelkast.
  • Pel en hak de sjalotten fijn. Pel en hak de ajuinen in grove stukken.
  • Snij de konijnen in stukken, snij er eerst de poten af en snij dan de rug in 4 stukken.
  • Laat de reuzel in een kookpot smelten op een middelmatig vuur. Voeg er de sjalotten, ajuinen en konijnen aan toe.
  • Laten bruinen gedurende 5 minuten en strooi er dan de bloem over.
  • Meng dit goed en giet er dan het bier over zodat alles bedekt is.
  • Al je niet genoeg bier hebt kan je eventueel aanlengen met een lichte bouillon.
  • Peper en zout naar eigen smaak.
  • Plaats een deksel op de kookpot en zet dit gedurende 1uur30 op een zacht vuur.
  • Verwijder de stukken konijn.
  • Voeg de konfituur en de Armagnac waarin de pruimen zijn geweekt, toe aan de saus. Goed mengen.
  • Laat de saus gedurende 20 à 30 minuten inkoken .
  • Voeg er dan de stuken vlees en de pruimen terug aan toe gedurende enkele minuutjes en serveer.

Suggesties

Een gewoon gekookte aardappel die je heerlijk in de saus kan deppen, een betere bijschotel kan ik niet inbeelden.

Volgende keer laat ik de konijnen eerst marineren in de geuze.

Vos Commentaires

commentaire 15 09 2008 - 17:19 par mike

kuisen,kuiste,gekuist en niet gekuisd!!!!!

commentaire 15 09 2008 - 17:19 par mike

kuisen,kuiste,gekuist en niet gekuisd!!!!!

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page