Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Geroosterde eendenborst met sarawakpeper
 
01.01.2003 -gevogelte-eend

Geroosterde eendenborst met sarawakpeper

« 

Een vrij eenvoudige bereiding van eendenborst of magret met 't geparfumeerde sarawakpeper.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - eend - eendenborst - peper

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:


2 eendenborsten (magret) 350/400gr  elk
10 cl jus van de gebakken eendenborst
20 gr sarawakpeper
5 gr eendenvet
grof zeezout

Bereiding

  • Vraag aan uw beenhouwer de eendenborst schoon te maken en te ontzenuwen.
  • Maak aan de velkant van de borst kleine vierkantige inkepingen in het vel zonder in het vlees te snijden.
  • Wrijf de peper goed in het vel en zorg dat ook de inkepingen met peper ingewreven zijn.
  • Verwarm het eendenvet in een kookpot op een zacht vuur.
  • Bak de eendenborst aan de velkant alleen, gedurende 10 minuten. De eendenborst dus niet omdraaien tijdens het bakken.
  • Verwijder wat van het vrijgekomen vet uit de pot terwijl je bakt.
  • Strooi grof zout over de vleeskant van de eendenborst. Draai de eendenborst dan om op de vleeskant en bak die gedurende 3 minuten.
  • Haal de eendenborst uit de pot en zet hem even opzij. Bewaar hem wel op een warme plek zoals in de oven op 50°.
  • Verwarm het braadjus in een pan.
  • Snij de borst in schijven en schik deze op een verwarmde schotel.
  • Giet de saus errond.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page