Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Eendenborst met vijgen en appelen
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - gevogelte

Eendenborst met vijgen en appelen

« 

Een geslaagd evenwicht tussen gesuikerd en zout. Succelente magret met typische herfstvruchten.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - gevogelte - eend - eendenborst - vijgen - appelen - honing

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 15 min - marinade : 1 U - kooktijd : 15 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

3 eendenborst (magrets de canard)
40 gr verse gember
1 koffielepel 5 kruiden (kaneel, kruidnagel, venkelzaad, anijsster, sechuanpeper)
3 eetlepels sojasaus
6 eetlepels kastanjeboom honing
6 kleine appeltjes
6 verse vijgen
40 gr boter
zwarte peper en zout

Bereiding

 

  • Pel en rasp de verse gember (oftewel 1 eetlepel gember in poeder).
  • In een diep bord meng je de sojasaus, 5 kruiden met de honing.
  • Leg de eendenborst met de vleeskant in deze marinade gedurende 1 uur in de koelkast.
  • Schil de appelen en snij ze in twee, verwijder het klokhuis.
  • Kerf een kruisje in de top van elke vijg.
  • Laat de eendenborst uitlekken en maak met een mes, kruislings lichte inkepingen in de vetlaag.
  • Bak de eedenborst met de vetlaag naar beneden in een pan, zonder vetstof, op een middelmatig vuur gedurende 8 à 10 minuten. Verwijder regelmatig wat braadvet uit de pan zodat de eendenborst er niet in zwemt.
  • 2 minuten voor 't einde draai je de eendeborst om en schroei je de vleeskant dicht.
  • Ondertussen laat je boter smelten in een pan en als de boter begint te schuimen meg je er het fruit en de marinade in.
  • Bak het fruit gedurende 5 minuten op een zacht vuur en draai ze voorzichtig om tijdens het bakken.
  • Snij de eendenborst in schijven. Leg enkele schijven op elk bord. Leg er het fruit naast en bedruppel alles met wat saus.

Omiddellijk opdienen

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page