Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Eendenborst en foie gras
 
01.01.2003 -gevogelte-eend

Eendenborst en foie gras

« 

Twee ingrediënten die bij uitstek worden geassocieerd met feestelijke maaltijden in een originele presentatie: moet je toch eens proberen.

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - foie gras - eendenlever - eendenborst - calvados
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


Per persoon :


4 sneden gerookte eendenborst (magret)

1 snede gegrild wit brood
1 snede eendenlever of ganzenlever (foie gras mi cuit)
1 koffielepel calvados
1 golden appel
boter

Bereiding

  • Schil de appel, snij hem in partjes, verwijder het klokkenhuis.
  • Bak de partjes in een beetje boter.
  • Gebruik kleine ovenschoteltjes. Begin met een laagje appel, daarop leg je een schijfje eendenborst en dan weer een laagje appel.
  • Giet er nog een leppel calvados over en zet de schoteltjes in de oven gedurende 5 minuten.
  • Ontvorm de eend-appel.
  • Toast het brood.
  • Leg daarop de eend-appel en bedek die met de eendenlever.

Suggesties

Je kan ook gebakken eendelever gebruiken als je dat verkiest.

La recette fonctionne également très bien en recouvrant le tout avec une petite esacalope de foie gras poêlé.

Wijn

Je kan een cider of waarom niet een glas calvados serveren bij deze bereiding

Vos Commentaires

commentaire 11 12 2009 - 00:05 par lander

Schandalig!

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page