Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Eendenborst met bosbessen
 
01.01.2003 -gevogelte - eend

Eendenborst met bosbessen

« 

Na de magret met vijgen en magret met sarawakpeper stel ik u nu voor: magret met bosbessen.

Hopelijk bevalt u dit ook.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - gevogelte - eend - eendenborst - bosbessen

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd 30 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

2 eendenborst van 350 gr (vraag aan je beenhouwer om de eendenborst te kuisen en te ontzenuwen)
200 gr blauwe bosbessen
2 sjalotten
25 cl droge witte wijn
6 cl ciderazijn
200 gr boter
peper en zout

Bereiding

  • Pers het sap uit 3/4 van de bosbessen. Hou de rest van bessen apart.
  • Pel en snij de sjalotten fijn.

Bereiding van de eendenborst :

  • De eendenborst heeft een vel-en een vleeskant.
  • Maak kleine inkepingen in de vorm van vierkantjes in de velzijde van de eend. Zorg ervoor dat je niet in 't vlees snijdt.
  • Wrijf de volledige eendenborst in met peper en zout. Zorg dat het peper en zout goed in de inkepingen dringt.
  • Verwarm een gietijzeren kookpot op een gemiddeld vuur en bak de eend aan de velzijde, goudbruin gedurende 10 à 15 minuten.
  • Verwijder het vrijgekomen vet regelmatig uit de pot.
  • Draai de eendenborst om en bak de andere, vleeszijde gedurende 3 à 5 minuten.
  • Haal de eendenborst uit de pot en hou hem warm opzij.

Bereiding van de saus :

  • Ontvet de pot waarin je de eend hebt gebakken en verhoog de temperatuur van het vuur.
  • Deglaceer met ciderazijn. Doe er de sjalotten bij en laat dit 2 minuten stoven.
  • Giet er dan de witte wijn en bessensap bij. Net voor de saus begint te koken verminder je 't vuur naar een gemiddeld stand en laat je de saus tot 2/3 inkoken gedurende 15 minuten.
  • Klop geleidelijken zachtjes aan de boter onder de saus totdat je een homogene saus bekomt.
  • Kruid met peper en zout.

afwerking :

  • Snij de borst in schijfjes en schik ze op een verwarmd bord.
  • Giet er een beetje saus rond en serveer de rest van de saus apart.

Suggesties

Als bijschotel stel ik in eendenvet gebakken aardappels voor.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page