Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Zeetong met kriek
 
01.01.2003 -hoofdschotel-vis

Zeetong met kriek

« 

De tongfilets in een lichte bouillon met kersenbier klaargemaakt en dan opgediend met een crèmige saus en aardappelkroketjes.

 » 
Type hoofdschotel - vis - tong - bier - kriek
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding : 45 min – kooktijd : 30 min
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

3 tongen (vraag aan je visboer de vis te fileren en hou ook de graten bij)
50 cl kriek ( kersenbier )
20 ontpitte kersen op alcohol           
2 sjalotten
3 eetlepels room
Peterselie of bieslook
1 citroen
3 eieren
wijnazijn  gearomatiseerd met frambozen                
40 gr gezeefde bloem
40 gr zachte boter
zout
zwarte peper

 

Ingredienten voor de bouillon:

1 ajuin
1 wortel
Tijm, laurier
50 cl droge witte wijn
visgraten

Bereiding


Bereiding van de bouillon :

  • Hak de gepelde ajuin en wortel in kleine stukken.
  • Vul een grote kookpot met 50 cl gezouten water en voeg daaraan toe: de visgraten, tijm, laurier, ajuin, wortel en witte wijn.
  • Plaats het deksel op de pot en breng aan de kook .
  • Van zodra de bouillon kookt verminder je de temperatuur en laat je de bouillon gedurende 15 à 20 minuten op een laag vuur staan.
  • Zeef de bouilon en zet deze even opzij.

 

Bereiding van vis :

  • Pel de sjalot en hak ze fijn. Verwarm de oven voor op 180°. Beboter een overschotel.
  • Bedek de bodem van de schotel met de fijngehakte sjalot.
  • Plooi de tongfilets in twee met de huid naar buiten en leg ze bovenop de sjalot. Giet er het bier en 3 à 4 soeplepels bouillon bij .
  • Zet de schotel in de oven gedurende 7 à 8 minuten.

 

Ondertussen bereiden we de roux :

  • In een kleine steelpan meng je de boter en de bloem.
  • Plaats een tweede kleine steelpan in een bain-marie.
  • Klop hierin 3 eigelen en een beetje gearomatiseerde wijnazijn op terwijl je de temperatuur geleidelijk aan verhoogt.
  • Als dit goed is opgeklopt voeg je er de boter-bloem mengeling aan toe en klop dit alles tot je een mousse-achtige mengeling hebt.
  • Zet deze mousse dan even opzij.

 

Bereiding van de saus:

  • Haal de schotel met de vis uit de oven en filter 75cl van het kookvocht. Voeg dit vocht dan toe aan de roux en klop dit op.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Zet de saus dan eventjes op een zacht vuur en voeg er het citroensap en de room aan toe. Klop de saus opnieuw even op.
  • Meng er dan voorzichtig de kersen onder.

 

Opdienen:

  • Haal de visfilet uit de oven en laat ze uitlekken op een propere en droge keukendoek.
  • Schik je op een verwarmd bord. Giet er wat saus over en dien op met een aardappelenpuree of kroketjes.
  • Bestrooi met versnipperde peterselie op bieslook.

Suggesties

Als variant kan je de frambozenkriek en frambozen op alcohol gebruiken in plaats van de kersenkriek en de krieken op alcohol .
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page