Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Tagliatelle met gerookte zalm
 
01.01.2003 -Pasta - zalm

Tagliatelle met gerookte zalm

« Een zeer eenvoudig en snel recept . Perfect voor na de feestdagen als je nog een beetje gerookte zalm overhebt.  » 
Type hoofdgerecht - deegwaren - pasta - tagliatelle - zalm
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 minuten bereding - 10 minuten kooktijd
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

Bereiding

  • Licht gezouten water in een grote kookpot aan de kook brengen.
  • De tagliatelle gedurende 4 - 5 minuten laten koken totdat ze "la dente" zijn, dit wil zeggen nog lichtjes krokant.
  • De pasta goed laten uitlekken en bewaren.
  • Zet de kookpot terug op het vuur en laat de boter erin smelten.
  • Voeg nu de sjalotten toe en laat deze 1 minuutje fruiten.
  • Meng dan de room en de eieren eronder en verminder het vuur.
  • Laat dit gedurende 3-4 minuten aandikken en blijf roeren.
  • Kruiden met peper en voeg dan de tagliatelle toe.
  • Laat dit nog een minuutje op het vuur staan terwijl je alles mengt.
  • Haal de pot van het vuur en voeg de in fijne reepjes gesneden zalm toe.
  • Strooi de fijngehakte dille en parmezaanse kaas.
  • Kruid eventueel met zout.

Suggesties

Als pasta kan je evengoed linguini of pasta op basis van brocoli gebruiken.

Wat ook goed samengaat met gerookte zalm is whisky... Dus aarzel niet om een paar druppels toe te voegen aan de room.

Vos Commentaires

commentaire 06 10 2011 - 17:43 par Muis

Wat gaan we eten vandaag??
DIT!

commentaire 31 08 2010 - 22:33 par Lise

Ik maak dit zo dadelijk met tortelini met ricotta en spinazie. Lijkt me een lekkere combinatie!

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page