Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Tong, kabeljauw en zeevruchten in de oven
 
01.01.2003 -voorgerecht - vis

Tong, kabeljauw en zeevruchten in de oven

« 

Een recept dat ik graag bij feestmaaltijden voorzet. Je gooit alle ingredienten in een schotel en die zet je in de oven, gemakkelijk toch?!

 » 
Type

voorgerecht - vis - schaaldieren - zeevruchten- garnalen - Sint Jakobsschelpen - kabeljauw - bier - gegratineerd

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 25 minuten
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:


1 moot kabeljauw van ongeveer 125 gr
1 zeetong
2 Sint Jakobsschelpen
50gr gepelde grijze garnalen
8 grote mosselen
5 cl wit bier  (blanche de Namur, Brugs witbier of Hoegaarden)
5 cl room
5 cl bisque de homard
30 gr gruyère
peper en zout

Bereiding

 

  • Kook de mosselen (zie recept mosselen natuur).
  • Haal de mosselen uit hun schelp. Snij de Sint Jakobsvruchten in schijven van 3 mm (zeer fin dus).
  • Leg de kabeljauw en tong in een ovenschotel. Giet er het bier, de room en de bisque erbij. Peper en zout naar eigen smaak.
  • Deze schotel zet je gedurende 10 minuten in de oven op 180°.
  • Doe er na deze 10 minuten de garnalen, mosselen en Jakobsvruchten bij.
  • Strooi er de geraspte gruyere over en gratineer enkele minuten onder de grill.
  • De schotel goed warm opdienen.

Suggesties

Ik presenteer deze schotel 't liefst in zijn geheel aan tafel.

Je kan in plaats van bier ook witte wijn gebruiken als je dat verkiest.

En natuurlijk kan je andere soorten vis en zeevruchten zoals krab en waarom niet , kreeft, gebruiken.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page