Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Tajine van lam en pruimen
 
01.01.2003 -hoofdschotel - lam

Tajine van lam en pruimen

« Lamsschouder laten sudderen in een heerlijke mengeling van kruiden vergezeld van pruimen en honing : mijn favoriete stoofschotel voor deze zomer.  » 
Type hoofdschotel - lam - lamsschouder - pruimen - kruiden
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 2 uur
Oorsprong Marokko - Oosterse keuken
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 4 à 6 personen :

Bereiding

  • Laat de pruimen een halfuur weken in de warme thee.
  • Pel de ajuinen en hak ze in grove stukken.
  • Pel de look en versnipper ze fijn.
  • Snij het vlees in grote stukken en wrijf er met een beetje zout over.
  • Verwijder de steeltjes en hak de koriander fijn.
  • Giet een beetje olijfolie in een hete stoofpan of tajine.
  • Bak de stukken vlees gedurende 6 à 8 minuten, totdat ze volledig goudbruin zijn.
  • Verwijder het vlees uit de pan en zet het opzij.
  • Bruin de ajuinen in de pan gedurende 3 à 4 minuten.
  • Leg het vlees terug in de pan met de ajuinen.
  • Meng hieronder ook de kruiden, de look en de honing.
  • Bedek dit alles met water, zet het deksel op de pan en laten sudderen op een zacht vuur gedurende 1uur 15 minuten .

 

  • De pruimen goed laten uitlekken, leg ze in de pan en laten sudderen gedurende 25 minuten.
  • Gril de amandelen.
  • Voeg de amandelen en de verse koriander in de pan.
  • Peper en zout naar eigen smaak.
  • Laat dit nog 5 minuten sudderen.

Als bijschotel kan je griesmeel of eventueel rijst serveren.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page