Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Witloofsoep met mimolette-kaas
 
01.01.2003 -soep-witloof

Witloofsoep met mimolette-kaas

« 

Een hartelijke soep van witloof en kaas voor de winterperiode. Ideaal als voorgerecht bij een gebakken zeetong.

 » 
Type

soep - voorgerecht - kaas - witloof

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 45 minuten
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 6 personen :

400 gr witloof
400 gr aardappelen (bintje)
150 gr prei (100 gr preiwit en 50 gr preigroen)
100 gr geraspte Mimolette (kaas)
50 gr boter
1,5 liter bouillon van gevogelte
40 cl room
2 appelsienen (het sap van 2 appelsienen)
1 grote ajuin
nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

 

  • Reinig en spoel het witloof. Snij het voetje eraf en snij het harde deel aan de voet er kegelvormig uit. Reinig de prei en pel de ajuin en de aardappelen.
  • Snij het witloof, prei en ajuin in grove stukken.
  • Smelt wat boter in een hete pan en voeg er dan de prei, ajuin en witloof aan toe.
  • Laat de groenten stoven gedurende 4 minuten en voeg er dan de bouillon, appelsiensap en aardappelen aan toe.
  • Breng op smaak met geraspte nootmuskaat en laat de pan dan op een gemiddeld vuur staan gedurende 40 minuten.
  • Mix de groenten, giet er de room bij en de helft van de geraspte mimolette.
  • Alles goed mengen en op smaak brengen met peper en zout.
  • Strooi de rest van de kaas over de borden en serveer warm.

Suggesties

Je kan ook versnipperde peterselie strooien alvorens de soep op te dienen. En waarom niet enkele croutons.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page