Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 01 mei 2017  
Onthaal > recepten Boleet-roomsoep
 
20.10.2008 -soep-paddestoelen

Boleet-roomsoep

« 

De boleet kan in veel, zeer veel recepten verwerkt worden: soep, hapjes, saus,... en wie weet binnenkort in een nagerecht?!

Kortom een ingediënt dat niet mag ontbreken in uw herfst-winter-noch feestmaaltijden.

 » 
Type

soep - voorgerecht - feestgerecht - paddestoelen - boleet - spek - room

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 45 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:


400 gr verse boleet (paddestoelen)
100 gr gerookt spek
2 ajuinen
1,5 l bouillon van gevogelte
20 cl room
20 gr boter
peper en zout

Bereiding

  • Pel de ajuinen en snij ze fijn.
  • Verwijder het vet van de spek en snij de spek in kleine stukjes.
  • Verwarm de boter in een pan op een heet vuur.
  • Bak hierin de spekjes en de ajuin gedurende 3 minuten.
  • Verminder het vuur en doe er dan de padestoelen bij. Laat dit weer 5 minuten op een gemiddeld vuur staan.
  • Giet er de bouillon bij en laat de soep 30 minuten koken op een gemiddeld vuur.
  • Mix alles fijn en laat nog eens 10 minuten op het vuur staan.
  • Giet er tenslotte de room bij en kruid met peper en zout.
  • Meng de soep nog eens goed en laat die nog enkele minuten op het vuur staan alvorens te serveren.

Suggesties

Gebruik niet teveel zout vermits de bouillon en het spek al zout bevatten.

Je kan voor deze soep ook gedehydrateerde boleten gebruiken (funghi porcini).

In deze soep zouden ook prei en selder niet misstaan. En net voor 't opdienen kan je er wat versnipperde peterselie op strooien.

Wat je ook nog kan doen om deze soep op te smukken is een kleine beetje extra vierge olijfolie of notenolie en voor de amateurs waarom niet enkele druppels truffelolie toevoegen. Je giet deze olie net voor 't opdienen en meng de soep niet. De olie blijft even op de soep liggen en dat geeft een leuk effekt.

Andere Interessante recepten

Restaurant "Les amis du cep"
Théodore Decuyperstraat 136, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe 02/762.62.95
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page