Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Quiche met Mechelse asperges
 
01.01.2003 -quiche-asperges

Quiche met Mechelse asperges

« 

Nog een recept om uit te proberen tijdens het seizoen van de witte asperges.

Een quiche waarin de fijne smaak van asperges goed tot z'n recht komt.

 » 
Type

hoofdschotel - voorgerecht - quiche - asperges - kruimeldeeg - kaas

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding :30 minuten - kooktijd : 25 minuten
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 1 quiche :

4 eieren
150 ml room
Mechelse asperges (witte asperges)
50 gr oude mimolette (kaas)
kruimeldeeg
kervel  

bieslook
zout en peper

Bereiding

 

  • Reinig de asperges, verwijder het harde deel aan de voet en schil met een dunschiller van boven naar beneden (begin op 4 à 5 cm van de top). Bind de asperges samen.
  • Kook de apserges gedurende 20 minuten in licht gezouten water. Leg de asperges niet onmiddellijk in kokende water.
  • Beboter de taartvorm.
  • Leg de kruimeldeeg over de taartvorm en druk zachtjes het deeg in de vorm aan, zorg dat het deeg niet scheurt. Maak de randen gelijk.
  • Bestrijk het deeg met eigeel en doorprik de bodem op enkele plaatsen met een vork.
  • Bak de taartvorm in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 8-10 minuten.
  • Klop de eieren goed los.
  • Breek de mimolette in kleine stukjes en voeg ze toe aan de eieren.
  • Meng dit samen met de kervel, bieslook, peper en zout.
  • Laat de asperges goed uitlekken en snij ze dan in stukjes van 2 à 3 cm. Verdeel de stukjes asperge over het deeg.
  • Giet er de eieren-kaas over tot op 1/3 van de boord en zet de quiche in de oven gedurende 20 à 30 minuten op 200°.
  • Je kan de quiche lauw of warm serveren, zoals je verkiest.

Suggesties

Je kan de mimolette vervangen door Parmesaanse kaas die zeer goed samengaat met asperges.

Je zou ook een beetje in kleine stukjes gesneden spek kunnen toevoegen.

Vos Commentaires

commentaire 20 04 2009 - 15:07 par gangoitia [ site ]

heel leker maar ik heb dat met artisjok gedaan

commentaire 20 04 2009 - 15:04 par gangoitia

heel leker maar ik heb dat met artisjok gedaan

commentaire 20 04 2009 - 15:04 par gangoitia

heel leker maar ik heb dat met artisjok gedaan

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page