Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 18 augustus 2018  
Onthaal > recepten Wafels met aalbessen
 
01.01.2003 -dssert - chocolade

Wafels met aalbessen

« Een simpele wafel maar dan met chocolade en aalbessen.  » 
Type dessert - nagerecht - vieruurtje - wafel - chocolade - room - bessen - aalbessen
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 20 min - kooktijd 3 min - koeltijd 3 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

4 gebakken wafels
200 gr rijpe aalbessen
100 gr pure chocolade(min 70 % cacao)
10 cl room
1 eiwit
1 vanillesuiker
poedersuiker

zout

gerei :

elektrische klopper

plastieke spatel

spuitzak

Bereiding

  • Giet de room in een kom en zet deze 20 minuten in de koelkast.
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in een pot met antiaanbaklaag op een zeer laag vuur.
  • Roer er voortdurend in en zodra de chocolade gesmolten is haal je de pot van het vuur.
  • Was de bessen en verwijder de steeltjes.
  • Haal de room uit de koelkast en klop die op tot slagroom.
  • Voeg er geleidelijk de vanillesuiker aan toe.
  • Klop in een andere kom, de eiwitten met een snufje zout goed stijf.
  • Meng deze eiwitten met de slagroom en doe dit lepel per lepel.
  • Roer er tenslotte de gesmolten chocolade voorzichtig door.
  • Als je een homogeen mengsel hebt zet je de kom gedurende minstens 3 uur in de koelkast.

Afwerking :

  • verwarm de wafels gedurende 2 à 3 minuten in de oven op 210°.
  • Vul een spuitzak met de chocolade-room.
  • Garneer de wafels met de chocolade-room en aalbessen.
  • Strooi er poedersuiker over en dien onmiddellijk op.

Suggesties

je kan tijdens het seizoen de aalbessen vervangen door kersen of braambessen.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page