Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Driekoningentaart
 
01.01.2003 -nagerecht-frangipane

Driekoningentaart

« 

Dit is een must in onze kontreien. Iedereen doet toch mee aan driekoningen.

Bladerdeeg met een heerlijk lauwe frangipanevulling en jong en oud die stiekem hopen de boon te vinden, dat zijn toch alle ingrediënten om een feestje te doen slagen ?

 » 
Type

Dessert - nagerecht - taart - feestgerecht - bladerdeeg - amandelen - room

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 1 u - kooktijd : 45 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen

taart

600 gr bladerdeeg
1 gedroogde boon
1 eierdooier
1 eetlepel suiker
1 eetlepel water

vulling voor 300 gr frangipane

75 gr banketbakkersroom
60 gr boter
60 gr poedersuiker
60 gr gedroogde amandelen
1 koffielepel zetmeel van maïs
2 eieren
4 cl bruine rum

Bereiding

Bereiding van de frangipane :

  • Stamp de amandelen tot poeder.
  • Haal de boter ruime tijd op voorhand uit de koelkast zodat ze heel zacht is.
  • Roer de boter tot room en voeg er dan geleidelijk aan de suiker, amandelpoeder, zetmeel, eieren en rum aan toe.
  • Meng dit voorzichtig met een spatel totdat je een homogeen mengsel hebt. Vooral niet opkloppen !
  • Meng er tenslotte voorzichtig de room onder.
  • Zet de frangipane in de koelkast.

Bereiding van de taart :

  • Meng de suiker en eierdooier met het water.
  • Verdeel het bladerdeeg in 2 bollen van 300 gr elk.
  • Rol deze bollen uit tot een cirkel van 25 cm diameter elk.
  • Leg één van deze cirkels op een werkblad. Smeer met een borsteltje, het ei,suiker,water mengsel op de buitenste rand van het deeg. Smeer dit over een rand van 1cm dik.
  • Leg binnenin deze rand de frangipane. smeer dus geen frangipane op de buitenrand van 1 cm breed waarop je de ei,suiker,water hebt gesmeerd.
  • Vergeet de boon niet te "verstoppen" in de frangipane.
  • Bedek dit met de tweede cirkel deeg. Druk de buitenranden van de cirkels goed op elkaar zodat de frangipane binnenin het deeg zit ingesloten.
  • Trek met een mes lijnen in de bovenlaag van het deeg maar zorg ervoor dat je het deeg niet doorprikt met je mes. Trek de lijnen in 2 richtingen zodat je vierkantjes bekomt.
  • Besmeer de taart met eierdooier en zet de taart dan 30 minuten in de koelkast.

Bakken van de taart :

  • Verwarm de oven op 250°.
  • Zet de taart in de oven en verminder de temperatuur tot 200°.
  • Laat de taart 40 minuten bakken.
  • Laat de taart wat afkoelen alvorens te serveren

Suggesties

Als je een zeer uitgesproken smaak van amandelen wil, kan je enkele druppels amandelaroma toevoegen.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page