Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 22 mei 2018  
Onthaal > recepten Forêt noir
 
01.01.2003 -dessert- foret noir

Forêt noir

« 

Opeenstapeling van chocolade, room, kersen. Een klassieker die je best 1 dag op voorhand begint.

 » 
Type

dessert - nagerecht - patisserie - feestgerecht - taart - chocolade - kersen - kirsch

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding - 30 minuten - kooktijd 45 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

8 personen :

700 gr kersen in alcohol (eau de vie)
250 gr poedersuiker
4 eieren
1 koffilepel citroensap
6 eetlepels water
125 gr boter
200 gr tarwebloem
50 gr maïsbloem
1 koffielepel gist
50 gr cacao
2 eetlepels kirsch
50 cl room
250 gr pure chocolade

Bereiding

De dag voordien:

  • Scheid de eiwitten van de eierdooiers.
  • Smelt de boter.
  • Beboter een taartvorm.
  • Verwarm de oven op 180° (T 6).
  • Ontpit de kersen.
  • Rasp de chocolade.
  • Meng de suiker en de eierdooiers totdat je een bleke mengeling hebt.
  • Meng er dan de gesmolten boter onder.
  • Meng er geleidelijk aan de gist, bloem en cacao onder.
  • Klop de eiwitten met een heel klein beetje citroensap stijf.
  • Meng ze dan voorzichtig onder de bloem-ei-cacao.
  • Giet het deeg in de beboterde vorm en plaats die 45 minuten in de oven.
  • Controleer of de taart goed gebakken is met de hulp van een mes. Je moet de taart gemakkelijk kunnen ontvormen.
  • Laat de taart 12 uur rusten.

De dag zelf :

  • Klop de room met poedersuiker tot slagroom.
  • Snij de taart in 3 fijne lagen.
  • Leg de eerste laag in een schotel en giet er de kirsch over. Bedek dit met de kersen en slagroom en daarop leg je de tweede laag. Bedek deze laag opnieuw met slagroom en leg er de derde laag deeg op.
  • Smeer de resterende slagroom over de taart en strooi er de chocoladekrullen over.
  • Zet de taart in de koelkast totdat je hem opdient, maar niet te lang.

Wijn

Vin de Pays Cap Corse « Muscatellu » Clos Nicrosi 2004
Vos Commentaires

commentaire 28 07 2010 - 22:24 par Paul

Hallo
de gist zou ik schrijven bakpoeder
2 lepels kirch zou ik aanlengen met 2 lepels suiker water
Voor de rest zeer goed recept
Bravo
PP

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page