Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 21 Februari 2018  
Onthaal > recepten Chocolade florentine
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Chocolade florentine

« 

Florentinekoekjes zien er dan wel delikaat uit maar zitten vol krachtige smaken, gekonfijt fruit, amandelen en chocolade.

 » 
Type dessert - vieruurtje - koekjes - chocolade - amandelen - gekonfijt fruit
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 20 min - kooktijd 15 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen

200 gr pure chocolade (minstens 70% cacao)

250 gr amandelschilfers

100 gr gekonfijt fruit

50 gr rozijnen

250 gr suiker

100 gr bloem

50 gr zachte boter

3 eiwitten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180° (T 6).
  • Bedek een ovenplaat met bakpapier.
  • Snij de chocolade in stukjes.
  • Meng in een kom het gekonfijt fruit, rozijnen, amandelen, suiker, bloem met de eiwitten.
  • Roer totdat je een homogene en vrij dikke pâte hebt.
  • Leg kleine, individuele portie van de pâte op de ovenplaat. Laat voldoende plaats tussen de porties.
  • Zet dit in de oven gedurende 10 à 15 minuten.
  • Laat de koekjes afkoelen voordat je het bakpapier eraf haalt.
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade.
  • Dompel de onderkant van de koekjes in de gesmolten chocolade en laat ze dan omgekeerd drogen, dus met de chocolade naar boven gericht.

Wijn

likeur met safraan van "Ferme de Taliouine"

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page