Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Zachte peperkoek
 
01.01.2003 -koeken - kruiden

Zachte peperkoek

« Een eenvoudig recept vol jeugdherinneringen. » 
Type dessert - vieruurtje - koek - noten - kruiden - honing
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 40 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Bereiding

  • Breng de room met de honing en kruiden aan de kook.
  • Mix dit alles en zet opzij.
  • Meng de bloem met het zout, de gist, amandelpoeder en hazelnoten.
  • Filter de afgekoelde room en meng hieronder de bloem en het ei met een spatel.
  • Giet het mengsel in een bakvorm en laat dit op kamertemperatuur rusten.
  • Verwarm de oven op 17O° (thermostaat 6/7) en bak de peperkoek gedurende 40 minuten.
  • Ontvorm op een gril.

Suggesties

Peperkoek is een lekker tussendoortje maar kan ook in verschillende gerechten als ingrediënt gebruikt worden zoals:

- crème brulée met peperkoek

- stukjes peperkoek verwerkt in chocolademoes

- gegrilde peperkoek met ganzenlever

- of in stoofkarbonades

....

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page