Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Witte kerstbuche
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Witte kerstbuche

« 

Geen kerstdiner zonder buche en liefst natuurlijk een witte buche. dus...

 » 
Type

Dessert - nagerecht - patisserie - feestgerecht - taart - biscuit - chocolade - kokosnoot

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 1 uur en 4 uur koelkast
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

4 personen

biscuit :


2 eieren
60 gr suiker
1/2 zakje vanillesuiker
60 gr bloem


versiering :


200 gr melkchocolade
40 gr boter
3 eierdooiers
6 eiwitten
20 cl scheproom
10 gr poedersuiker
50 gr geraspte kokosnoot


gerei :

cakevorm

Bereiding

Biscuit :

  • Verwarm de oven op 240° (T 7)
  • Klop de eierdooiers en de suiker tot een bleek romige mengsel.
  • Meng er de gezeefde bloem onder.
  • Klop de eiwitten en de vanillesuiker volledig stijf en voeg ze dan toe aan de eierdooiers-bloem met een spatel.
  • Leg bakpapier op een ovenplaat en giet er het deeg in.
  • Zet de plaat 8 minuten in de oven.
  • Als de tijd om is leg je de biscuit onmiddellijk op een katoenen handdoek om af te koelen. Verwijder het bakpapier.

Vulling :

  • Zet de room in de diepvries.
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad plaatst. Smelt de chocolade.
  • Zodra de chocolade gesmolten is verwijder je de kom van de warmtebron en roer je de chocolade om met een spatel.
  • Voeg er de zacht geworden boter en één voor één de eigelen aan toe. Goed roeren zodat je een homogeen en luchtig mengsel krijgt.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg er geleidelijk de suiker aan toe.
  • Haal de room uit de diepvries en meng deze onder de chocolade.
  • Meng er dan de stijgeklopte eiwitten onder. Meng dit alles rustig door elkaar totdat alle ingredienten volledig met elkaar versmolten zijn.

Buche :

  • Leg bakpapier in een cakevorm. Bedek de vorm volledig met de biscuit en snij de randen mooi af.
  • Giet 9/10 van de chocoladevulling in de biscuit en bedek dit met een laagje biscuit.
  • Zet de vorm 6 uur in de koelkast.
  • Haal de vorm net voor het opdienen uit de koelkast.
  • Ontvorm de cake en smeer de resterende chocoladevulling over. Strooi tenslotte kokosnootschilfers over de cake.

Onmiddellijk opdienen.

Vos Commentaires

commentaire 26 10 2009 - 09:10 par dirk

goed recept

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page