Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Tiramisu met spekulaas
 
01.01.2003 -dessert - spekulaas

Tiramisu met spekulaas

« Belgische versie van dit oorspronkelijk Italiaans recept. De lange vingers hebben we vervangen door speculaas, die een heerlijk kruidig parfum toevoegen aan dit nagerecht.  » 
Type Dessert - nagerecht - tiramisu - mascarpone - koffie - marsala - spekulaas
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 minuten bereiding en 4u rust
Oorsprong BelgiŽ - ItaliŽ
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 6 personen

Bereiding

  • Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
  • Meng de suikers geleidelijk met de eierdooiers totdat je een homogeen en schuimig mengsel hebt. Voeg hier dan de mascarponekaas aan toe.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mengsel.
  • Meng de koffie en de marsala in een diep bord en dompel de speculaaskoekjes hier eventjes in onder. Zorg ervoor dat de koekjes niet volledig doordrenkt zijn.
  • Bedek de bodem van een schotel (ovenschotel of cakevorm) met de koekjes.
  • Overgiet dit met een laagje mascarpone-eimengsel en dan opnieuw een laag koekjes.
  • Wissel zo de lagen af en eindig met een laag speculaaskoekjes.
  • Laat de schotel 4u opstijven in de koelkast.
  • Versier de schotel met chocoladepoeder net voor het opdienen.

Suggesties

Je kan de marsala vervangen door andere likeurs, vb koffielikeur of bruine rum, ...

Als suiker kan je ook poedersuiker gemengd met rietsuikersiroop of honing gebruiken.

Vos Commentaires

commentaire 07 02 2011 - 02:52 par kristien

hallo
heb voor de eerste keer tiramisu gemaakt was heerlijk maar is dat normaal dat er vocht in de schotel staat als je hem aansnijd de rest valt of schuift dan ook naar beneden wie kent er daar een oplossing van
raad mij dan even

commentaire 30 09 2010 - 00:59 par tima

zou het graag eens willen proberen maar dan zonder alcohol,kan dat?

commentaire 29 09 2010 - 17:43 par jessica

ik combineer eerste laag met speculaas en lange vingers en de eind laag is met lange fingers. Iedereen vind deze combinatie super lekker! dus eens proberen!

commentaire 30 08 2010 - 20:42 par vera vranken

SUPER LEKKER ALť ZO LEKKER ZIET HET ER TOG UIT!!!!

commentaire 21 05 2010 - 18:30 par Debora

Ik heb hem altijd al zo gemaakt omdat ik lange vingers niet graag lust en iedereen is er gek op, echt lekker!

commentaire 21 05 2010 - 18:30 par Debora

Ik heb hem altijd al zo gemaakt omdat ik lange vingers niet graag lust en iedereen is er gek op, echt lekker!

commentaire 20 04 2010 - 02:44 par sarah

Het is gewoon verrukkelijk, men mama maakte hem vorige week zowel met speculaas en en apart met lange vingers, iedereen was verzot van de tiramisu met speculaas. Ze heeft hem op 2 weken al 4 keer gemaakt..Super gewoon. Na 1,5 dag is de tiramisu al op..
groetjes
zeker proberen dus..

commentaire 05 11 2009 - 05:24 par daniel.claeys1@telenet.be

44

commentaire 29 08 2009 - 03:02 par Jeffry

Het lijkt mij mooier, om de afwerking van de speculoos te doen met witte bloemsuiker, dit geeft een mooi contrast.

commentaire 12 06 2008 - 04:32 par Sile Annemans

wauw!

Superlekkere tiramisu! Ik heb hem ondertussen al een paar keer gemaakt en iedereen is er gek van! Ze vragen mij steeds om hem nog eens te maken!

Echt een succes!

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page