Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 21 oktober 2017  
Onthaal > recepten Panna cotta met een coulis van frambozen
 
08.04.2008 -nagerecht - room

Panna cotta met een coulis van frambozen

« Een dessert die in de top 10 van de Italiaanse nagerechten behoort. Probeer vooral echte vanille in plaats van een aroma te gebruiken. Je zal er een unieke herinnering aan overhouden.  » 
Type dessert - nagerecht - room - vanille - frambozen - rode vruchten - coulis
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 20 minuten bereiding en 1 dag rusttijd
Oorsprong Italië - Piémont
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 4 personen

Bereiding

2 dagen op voorhand

  • Giet de room in een kom.
  • Snij de vanillestokjes in de lengte in 2, schraap de binnenkant met een mes.
  • Leg de vanillestokjes en het schraapsel in de room en plaats deze in de koelkast voor 24 uur, zodat de room goed de smaak van de vanille opneemt.

Bereiding van de panna cotta

  • Week de gelatine in een diepbord met koud water tot ze zacht is geworden.
  • Verwijder de vanillestokjes uit de room.
  • Giet de room in een pot die op een zacht vuurtje staat.
  • Meng hieronder de suiker en laat opwarmen totdat je het kookpunt bereikt.
  • Neem van het vuur en voeg de gelatine toe (de gelatine heb je eerst uitgewrongen).
  • Meng totdat de gelatine volledig is gesmolten in de room.
  • Giet de room in individuele schaaltjes.
  • Laat dit eerst afkoelen en plaats ze daarna gedurende 1 nacht in de koelkast.

Presentatie

  • Haal de schaaltjes uit de koelkast en ontvorm ze op en bordje..
  • Giet de frambozencoulis op elk bord en versier met een vers muntblad.

Suggesties

Om het ontvormen te vergemakkelijken kan je de schaaltjes eventjes in lauw water plaatsen, maar niet te lang anders kan de panna cotta lopend worden. Je kan ook met een mes eerst tussen de panna cotta en het schaaltje gaan.

Als je een iets lichtere versie wil proberen kan je de room gedeeltelijk vervangen door volle melk.

Je kan de peulen van de vanillestokje achteraf nog in melk laten weken, waardoor je melk een heerlijke vanillesmaak zal krijgen.

Vos Commentaires

commentaire 07 12 2010 - 22:34 par inti

Een mooie serveertip:
Wanneer glaasjes gevuld, schuin in de ijskast laten stijven. De andere helft kan je dan opvullen met vers fruit in kleine stukjes gesneden.

commentaire 07 12 2010 - 22:30 par inti

Met kokosmelk i.p.v.room is ook heerlijk en je hebt er geen overladen maag van.

commentaire 13 05 2010 - 17:16 par Lynn

Heerlijk gerecht, heel gemakkelijk te bereiden.
Het was een groot succes!

commentaire 09 02 2009 - 23:23 par niinne

ziet er lekker uit :)
ga tch es proberen

commentaire 11 11 2008 - 07:16 par Gemma

Kun je ook pannacotta maken zonder vanille ?
Ik houd niet van vanille-smaak.

m.vr.gr.

commentaire 22 08 2008 - 16:45 par f v d hout

dit is geen commentaar
maar een suggestie
serveer de panna cotta in een wijnglas
als hij is opgesteven een laagje coulis erop en evt takje mint

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page