Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 21 Februari 2018  
Onthaal > recepten Chocolade-framboosgranité
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Chocolade-framboosgranité

« 

Een eenvoudig en fris dessert, ideaal na een copieuse maaltijd of zomaar omdat je er zin in hebt.

 » 
Type dessert - nagerecht - chocolade -frambozen
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 20 min - diepvries 4 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen

150 gr frambozen

150 gr pure chocolade (min 70 % cacao)

60 cl water

80 gr fijne kristalsuiker

Bereiding

  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Meng de suiker met het water en breng dit op een zacht vuur aan de kook. Zodra het kookpunt is bereikt haal je de pot van het vuur.
  • Voeg er de chocolade aan toe en roer totdat de chocolade volledig gesmolten is.
  • Laat dit dan afkoelen.
  • Plet de frambozen en meng ze onder de chocolade.
  • Giet dit in een kom en zet deze in de diepvries. Na 2 uur haal je de kom uit de diepvies en meng je de inhoud met een vork zodat de kristallen die zich gevormd hebben worden gebroken.
  • Zet de kom terug in de diepvries gedurende 2 uur.

Suggesties

Kan opgediend worden met een rode vruchten coulis of een perenkonfituur.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page