Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Champagnesorbet
 
01.01.2003 -sorbet au champagne

Champagnesorbet

« 

Een verfrissend sorbet dat je na of zelf tijdens het feestmaal kan opdienen.

 » 
Type Dessert - nagerecht - feestgerecht - sorbet - champagne
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 10 min (1u30 op voorhand!!!) – kooktijd : 5 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

1 fles champagne brut (waarvan 1/2 liter voor de bereiding van de sorbet dient)
150 gr fijn kristalsuiker
1 koffielepel citroensap
15 cl water


een sorbetière of een ijsmachine (fakultatief)

Bereiding

  • Meng de suiker, citroensap en 15 cl water en breng dit, al roerend, aan de kook op een zacht vuur.
  • Zodra 't kookpunt is bereikt, laat je dit afkoelen, weg van het vuur.
  • Regelmatig roeren.
  • Zodra de siroop afgekoeld is meng je er 1/2 liter champagne onder.
  • Giet het in de sorbetière. Als je geen sorbetière hebt zet je de sorbet in de diepvries gedurende 30 à 40 minuten.
  • Roer de sorbet opnieuw om en zet ze dan terug in de diepvries voor 30 à 40 minuten.

Presentatie :

  • Lepel kleine bolletjes in gekoelde champagneglazen.
  • Versier de sorbet met rood fruit zoals frambozen of bessen.
  • Giet er dan de resterende champagne in de glazen.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page