Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 21 Februari 2018  
Onthaal > recepten Witte chocoladetaart
 
01.01.2003 -nagerecht - chocolade

Witte chocoladetaart

«  » 
Type nagerecht - dessert - patisserie - taart - chocolade - witte chocolade
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 minuten bereiding en 55 minuten kooktijd
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen:

  • 250 gr bloem
  • 125 gr witte chocolade
  • 125 gr boter
  • 50 gr poedersuiker ( bloemsuiker)
  • 4 eieren
  • 1 snuifje zout

Bereiding

  • Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten.
  • Laat de boter zacht, kneedbaar worden.
  • Smelt de chocolade in een kom in een warmwaterbad.
  • De oven voorverwarmen op 150° (termostaat 4-5).
  • Klop de dooiers met de suiker op totdat je een witachtig, schuimig mengsel bekomt.
  • Meng nu de bloem erbij en dan de boter.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg er een snuifje zout aan toe.
  • Meng nu alles voorzichtig, zachtjes samen.
  • Giet dit in een bakvorm en zet die in de oven.
  • Laat de taart 50-tal minuten bakken. Je kan de taart halfweg eventueel bedekken als ze te bruin bakt.
  • Ontvorm de taart en laat ze afkoelen.

Suggesties

  • Als je de taart te zoet zou vinden kan je de suiker weglaten.
Vos Commentaires

commentaire 25 12 2010 - 19:53 par an

ik ga nu de taart bakken, het is de eerste keer dus.... hopelijk lukt het!

commentaire 13 03 2010 - 02:01 par Cynthia

deze taart is nu aan het bakken , we zullen zien , khoop echt dat ie lukt , mijn eerste taart :)

commentaire 22 02 2010 - 18:10 par marielle

Ik heb de taart dus gemaakt volgens recept en die is totaal mislukt. Hij smaakt naar niks en is droog. Echt niet te eten. Waar het fout is gegaan......weet ik niet.

commentaire 07 02 2010 - 22:09 par Chocoladetaart bestellen [ site ]

Heerlijke taart lijkt me dit!

commentaire 29 01 2010 - 18:30 par wendy

hallo,
en wat met de gesmolten chocolade???

commentaire 27 09 2009 - 06:49 par beeckelaers

de dooiers met suiker mengen is juist maar ge moet lang genoeg kloppen(bv mixer)om een goede witachtige massa te verkrijgen

commentaire 27 08 2009 - 22:24 par Lenny

Door de dooiers met suiker te mengen zul je nooit een wit schuimig mengsel krijgen. Ik denk dat hier het eiwit bedoeld wordt.

commentaire 05 12 2008 - 03:44 par angelique

hallo,
om de witte chocoladetaart te maken is het gewone bloem of zelfrijzende bloem die men moet gebruiken?
groetjes

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page