Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 21 Februari 2018  
Onthaal > recepten Vijgen gevuld met chocolade
 
01.01.2003 -dessert - vijgen

Vijgen gevuld met chocolade

« 

Een lekkernij uit Calabrië, Italië met in de zon gedroogde vijgen gevuld met pure chocolade en gekonfijte cédrat.

 » 
Type

Dessert - vijgen - chocolade - zwarte chocolade - amandelen

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 min – kooktijd : 15 à 20 min
Oorsprong Calabrië - Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 8 à 10 personen :

2 kg gedroogde vijgen
250 gr amandelen
200 gr noten
200 gr pure chocolade in schilfers
150 gr  gekonfijte cédrat                                
100 gr  fijne kristalsuiker
1  mespuntje kaneel (in poeder)
2 glazen droge witte wijn          
laurierbladen

Bereiding


Bereiding :

  • Stamp fijn en meng de noten, amandelen, geraspte chocolade en cédrat.       
  • Snij de vijgen half open en vul ze met de mengeling en probeer ze zoveel mogelijk terug te sluiten.
  • Schik de gevulde vijgen in een ovenschotel en strooi er de kaneel en suiker over.
  • Zet de schotel gedurende 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 140à160°.

Suggesties

Wikkel elke vijg in een laurierblad alvorens te serveren.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page