Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 augustus 2018  
Onthaal > recepten Twee chocolade's
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Twee chocolade's

« 

Chocoladetaartjes met zo'n een smeuïg, vloeibare chocoladesaus... Je weet wel.

Alleen het ontvormen is een beetje delikaat.

 » 
Type dessert - nagerecht - taart - chocolade - pure chocolade - melkchocolade
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk, het ontvormen van de taart is delikaat
Bereidingstijd bereiding 15 min - kooktijd 8 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

6 eieren

150 gr boter

90 gr bloem

100 gr suiker

250 gr pure chocolade

250 gr melkchocolade

2 eetlepels scheproom

Bereiding

  • Breek de pure chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade.
  • Snij de boter in stukjes en zeef de bloem.
  • Beboter en bloem een springvorm of individuele ovenschoteltjes.
  • Verwarm de oven op 190° (T 6-7)
  • Klop de eieren met de helft van de suiker totdat je een homogene massa hebt.
  • Meng de boter met de gesmolten chocolade.
  • Meng de bloem en de resterende suiker met de chocolade-boter. Als dit goed gemengd is giet je deze mix bij de eieren-suiker.
  • Meng dit alles voorzichtig ondereen.
  • Giet de mix in de springvorm of ovenschoteltjes en zet deze gedurende 8 minuten in de oven.
  • Haal ze uit de oven en laat ze dan 5 minuten afkoelen.
  • Smelt ondertussen de melkchocolade en meng deze met de room op een zeer zacht vuur.
  • Ontvorm de chocoladetaart en giet de melkchocoladesaus errond.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page