Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 18 augustus 2018  
Onthaal > recepten Terrine van chocolade en spekulaas
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Terrine van chocolade en spekulaas

« 

2 favoriete ingredienten van de Belgen in één dessert verwerkt : spekulaas en chocolade !

 » 
Type dessert  - nagerecht - chocolade - room - spekulaas
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding 30 min - kooktijd 5 à 10 min - rusttijd 12 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor ongeveer 10 personen

150 gr pure chocolade (min 55% cacao)

100 gr pure chocolade (min 70% cacao)

200 gr spekulaas

120 gr zachte boter

10 cl room

1 zeer vers ei

1 koffielepel kaneel in poeder

1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade.
  • Meng er de room bij.
  • Klop het ei goed los met een elektrische klopper.
  • Meng het ei, de vanillesuiker, kaneel en gesmolten boter bij de chocolade-room.
  • Goed mengen en dan laten afkoelen.
  • Als de chocolade lauw is giet je 1/3 ervan in een terrine.
  • Bedek de chocolade met een laagje spekulaas.
  • Giet hierover opnieuw een laag chocolade (1/3), die je bedekt met spekulaas.
  • Je herhaalt dit nog éénmaal en eindigt dus met een laag spekulaas.
  • Bedek de terrine met vershoudfolie en zet de terrine in het koudste deel van je koelkast gedurende 12 uur.

Suggesties

Je kan nog een caramelsaus of een esdoornsiroop serveren met deze terrine.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page