Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 augustus 2018  
Onthaal > recepten Mont blanc
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Mont blanc

« 

Een klassieker uit de Antillen. Kastanjepuree opgesmukt met chocolade en gezien de origine kon het ook niet anders ...een beetje rum.

 » 
Type dessert - nagerecht - chocolade - room - kastanjes - rum
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 15 min - kooktijd 5 min - koeltijd 2 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

50 gr pure chocolade

50  gr cacaopoeder

60 cl room

125 gr kastanjepuree

1 eetlepel bruine rum

1 zakje vanillesuiker

enkele koffiebonen

Gerei :

4 dessertglazen

spuitzak

klopper

Bereiding

  • Giet 40 cl room in een kom en zet deze in de koelkast. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Breng de resterende 20 cl room aan de kook op een zacht vuur. Meng de cacao dan bij deze room.
  • Voeg er de chocolade aan toe. Blijf voordurend roeren en als de chocolade volledig versmolten is met de room giet je er de rum en kastanjepuree bij.
  • Roer totdat je een homogene crème hebt en zet die dan gedurende minstens 2 uur in de koelkast.

afwerking :

  • Klop de 40 cl room en de vanillesuiker op tot slagroom.
  • Vul de spuitzak met de chocolade en vul de dessertglazen.
  • Versier met een lepel slagroom en koffiebonen.
  • onmiddellijk opdienen

Suggesties

In de slagroom kan je ook geroosterde hazelnoten of marrons glacés verwerken.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page