Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 21 Februari 2018  
Onthaal > recepten Echte zachtgekookte eitjes in chocolade
 
01.01.2003 -desert - chocolade

Echte zachtgekookte eitjes in chocolade

« 

Het zijn echte eitjes maar eigenlijk toch niet helemaal. Je zal wel zien.

Je kinderen zullen er aangenaam door verrast zijn na hun vermoeiende zoektocht naar de eitjes van de paashaas.

 » 
Type dessert - nagerecht - chocolade - praliné - kokosnoot - hazelnoot - room
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd 40 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

8 eieren

145 gr witte chocolade

120 gr pure chocolade

175 gr chocolade praliné

160 gr room

 

fakultatief :

gerapste kokosnoot

cacaopoeder

hazelnoten in poeder

Bereiding

  • Was de eieren en prik er met een naald een gaatje in van boven en een groter gaatje van onder.
  • Blaas de eitjes leeg. Spoel de binnenkant uit met water en leg ze met een gaatje naar beneden wijzend te drogen.
  • Verwarm 1/3 van de room op een zacht vuur.
  • Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
  • Haal de room van het vuur en meng er de chocolade bij. Blijf roeren totdat al de chocolade is gesmolten.
  • Herhaal dit nu met de pure chocolade en dan met de praliné.
  • Vul een spuitzak met deze ganaches en vul de eieren hiermee.
  • Leg de gevulde eieren een hele nacht in de koelkast.

Suggesties

Met de kokosnoot- , cacao- of hazelnotenpoeder kan je de eitjes versieren eens je de schalen hebt verwijderd natuurlijk.

Maar je kan de eitjes ook zo verstoppen en de verrassing van de chocoladevulling aan de gelukkige vinder overlaten.Een ideetje voor Pasen...

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page