Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 21 mei 2018  
Onthaal > recepten Clafoutis met kersen en chocolade
 
01.01.2003 -eesert - chocolade

Clafoutis met kersen en chocolade

« 

Een soort kersenvlaai met iets extra's ... chocolade!

 » 
Type dessert - nagerecht - taart - patisserie - kersen - chocolade
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 20 min -  kooktijd 35 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

500 gr zwarte kersen (vb burlat of bigarreaux)

140 gr suiker

150 gr pure chocolade

150 gr bloem

4 eieren

5 cl kirsh

25 cl melk

30 gr gesmolten boter

Bereiding

  • Was en ontpit de kersen.
  • Verwarm de oven op 160° (T 5)
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade.
  • Beboter een ovenschotel of springvorm.
  • Klop de suiker met de eieren goed los.
  • Doe er dan de bloem, melk en kirsch bij en meng tot je een homogene mix hebt.
  • Voeg er dan de gesmolten boter en chocolade bij en meng opnieuw.
  • Leg de kersen in de ovenschotel, giet er de chocolade-bloem mix over.
  • Zet de schotel 30 à 35 minuten in de oven.
  • De taart lauw opdienen.

Wijn

Maydie, Domaine Laplace te Madiran
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page